28 Temmuz 2014 Pazartesi

Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı 2014 Temmuz 28

Kızlık zarı dikimi fiyatı

Kızlık zarı dikimi fiyatı İstanbul'da .... lira civarından başlar, bazı durumlarda .... tl ye kadar çıkabilir , aslında kürtaj fiyatlarının ... liradan başladığı Avrupa Yakasında artık kızlık zarı dikimi çocuk aldırmaktan bile fazla yaptırılan bir jinekolojik ameliyat haline gelmiştir. ( Kızlık zarı dikimi hakkında yorumları oku ) Bu yazımızdada kızlık zarı dikimi ücretleri dışında , flep yöntemi , kalıcı kızlık zarı dikimi , geçici kızlık zarı dikimi , kızlık zarı dikimi anlaşılır mı ? , esnek kızlık zarı gibi sorularınızada yanıtlar hazırladık. Kızlık zarınızı diktirerek yeniden bakire olmayı planlıyorsanız makalemizi sonuna kadar mutlaka okuyun , öncelikle kızlık zarı dikiminde olmazsa olmaz , temel taşları bir irdeleyeceğiz , gerçektende en iyi ve sanatsal dokunuşlarla dikilmiş bir kızlık zarı bile temel konular hallolmadıysa bir değer ihtiva etmez. Nedenini hemen anlayacaksınız, işte size kızlık zarı dikimi şartları :

1- Sonuç garantisi :
Kızlık zarınızı neden diktirirsiniz , sonuçta birgün hayalinizdeki erkekle evlendiğinizde veya cinsel ilişki kurduğunuzda kızlık zarı kanaması ortaya çıkması için değilmi ? Kızlık zarı öyle dikilmelidirki isterseniz 1 ay sonra isterseniz 10 yıl sonra seks yapın mutlaka kanama olmalı. Bu konuda jinekologdan garanti almalısınız. Tabi size veya partnerinize bağlı faktörler bunun dışındadır , penisin vajinaya girebilecek sertlikte olmaması , penisin aşırı küçük olması , aşırı ince olması gibi nadir sebepler sayılabilir.

2- Gizlilik :
Kızlık zarı dikimi yani himenoplasti ameliyatı mutlaka gizlilik içinde yapılmalıdır , sizden başka kimse bunu bilmemelidir ve sağlık dökümlerinize işlenmemelidir. Kızlık zarı diken hastaneler ve tıp merkezleri ... olduklarından yaptıkları her işlemi aynen ...ya işleme zorunlulukları vardır , dolayısı ile yapılan kızlık zarı dikimi oralarda gizli kalmaz. Ama buna karşılık özel jinrkolog muayenehanelerinde ...anlaşması olmadığı için kayıtlara geçme ihtimalide yoktur.

3- Doğallık :
Kızlık zarı dikiminde en fazla sonuç garantisi aranır yani yıllar sonra bile cinsel ilişkiye girilse kızlık zarı kanamasının ortaya çıkması çok önemlidir , ama dikim sonrası vajina girişinin doğal anatomik yapıda olması ve gözle bakıldığında orda bir işlem yapıldığının fark edilmemeside önemlidir. O yüzden himenoplasti ameliyatında doğal yapıyada sadık kalınmalı ve dikişler iyileştikten sonra eski bakirelik günlerindeki duruma geri döndürülmesi önem kazanır.

Kızlık zarı dikiminde öncelikle neleri aramanız gerektiğini sanıyorum artık biliyorsunuz , bunların dışında sizin aklınıza takılan ve hastalarımızdan aldığımız telefonlar doğrultusunda sorulan sorularıda alt bölümler halinde cevaplıyoruz , makalemizi okumaya devam edin , bu arada kızlık zarı dikimi konusunda hangi jinekolog daha iyidir diye karar veremiyorsanız eski dostunuz google'a danışabilirsiniz , yazın google'a " kızlık zarı diken en iyi jinekolog " veya " kızlık zarı diken en iyi doktor " diye , sonuçlara bakın ... en üstlerde göreceksiniz , tabii sonuçların üst kısmında yanında " reklam " yazan sonuçları dikkate almayın , onlar para ödeyerek listeye girmeye çalışan ... :)

Kızlık zarı dikimi konusunda bize telefonlada ulaşabilirsiniz , telefonlarımız gece gündüz , haftasonu , bayram , seyran hep açıktır : 0212 227 5519 ( Turktelekom ) , 0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , SMS bu hatta var , 0532 441 9825 ( Turkcell ) , 0542 215 7274 ( Vodafone ) , gerçi telefonlara direkt olarak ben bakamıyorum , takdir edersiniz sabahtan akşama kadar hasta başında oluyorum , ama sağolsun kıdemli asistanım Esra hanım tüm aramaları cevaplıyor ve yumuşak ses tonu ile hastaları teskin ediyor. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya yazıyor.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya'ya ulaşım :


1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün https://www.google.com/maps/place/jinekolog+Op.+Dr.+Turgay+Karakaya/@40.9875042,28.9043738,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xabfc5d65c52afb97
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr ( Onbinlerce takipçi )
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007

10- Randevu alarak gelin :
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "
12-  FUE yöntemi kalıcı saç ekimi fiyatları için:
www.sacekimiavrupa.com
13- instagramda takip et : instagram.com/drturgaykarakaya
14- Youtube.com'da videolara bakın : http://www.youtube.com/watch?v=gXu6cNETA5A

Kızlık zarı dikimi fiyatı


İstanbul'da 2014 yılı Ağustos başında bayramdan hemen sonra kızlık zarı dikimi fiyatı yaklaşık olarak .... tl civarından başlar ve .... lere kadar çıkabilir, bu dikim ücretine işlemin başında yapılan kızlık zarı muayeneside dahil edilir , ama sadece kızlık zarı muayenesi yani bekaret testi yaptıracağım kızlık zarı dikimini sonra düşünürüm derseniz İstanbul'da kızlık zarı diken birçok yerde ek sadece ... tl civarı bir muayene ücreti istenir.

Kalıcı kızlık zarı dikimi


Kalıcı kızlık zarı dikimi yani flep yöntemi İstanbul'da 2014 yılı içinde en fazla tercih edilen jinekolojik operasyon olmuştur , bunun en büyük sebebi sonuç garantisi olması ve zaman kısıtmalası olmamasıdır , yani bir kere diktirdikten sonra ne zaman isterseniz cinsel ilişkiye girebilirsiniz , sıkıntı olmaz. Yaklaşık 20 günlük bir iyileşme süresinden sonra dikişler kendiliğinden eriyerek kaybolur ve altından orijinal kızlık zarı çıkar. Artık eski bakrelik günlerinize tam anlamı ile dönmüş olursunuz.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Geçici kızlık zarı dikimi


Geçici kızlık zarı dikimi 2014 yılında ve önceki 10 yılda artık pek kullanılan bir yöntem değildir , aslında daha önceki yıllara giderseniz nerdeyse 2000 yıldır uygulanmakta olan bir yöntemdir , ama artık flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi çıktıktan sonra önemini yitirdi ve sadece fazla vakti olmayan 3 gün içinde cinsel ilişkiye girmesi gereken bayanlara tavsiye edilen bir yöntem haline geldi . Geçici kızlık zarı dikiminin tek avantajı dikimden hemen sonra kullanılabilir olmasıdır , en önemli dezavantajı ise 3 günden fazla dayanmamasıdır.

Flep yöntemi


Flep yöntemi 2014 yılı ve öncesinde en sık uygulanan himenoplasti metodu olup kalıcı kızlık zarı dikiminin vazgeçilmez tekniğidir , isterseniz nasıl yapıldığını maddeler halinde yazalım :

1- Hastanın kabulu ve ön görüşme
2- Kızlık zarı muayenesi ( Bekaret muayenesi , bekaret testi )
3- Bekaretin bozulduğu tespit edilirse kızlık zarı dikimi flep yönteminin kağıt üzerinde şekil çizerek hastaya anlatılması
4- Hastanın jinekolojik masaya yerleşimi
5- Vajina girişinin lokal anestezik ile uyuşturulması
6- Vajina yan duvarından kaldıırlan ince bir flep tabakasının kızlık zarı ringine dikilmesi
7- Vajinası genişlemiş , yani vajinal açıklığı fazla olan bayanlara karşı vajina duvarından bir flep daha kaldırılarak çift kat flep dikilmesi
8- Kızlık zarı dikimi sonrası hastanın masadan kalkarak yürüyüp sosyal hayatına veya çalışma yaşamına aynı gün geri dönmesi

Kızlık zarı dikimi anlaşılır mı ?


Usta ve tecrübeli ellerde dikilmiş bir kızlık zarı asla anlaşılmaz, özellikle flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi yaptırdıysanız artık sorunuzuz kalmamıştır , iyileştikten sonra artık himenoplasti yaptırdığınızı unutabilirsiniz . Peki nasıl olurda anlaşılmaz, flep dokusu vajina duvarından kaldırılırken bir ucu vajina duvarında sabit bırakılır , böylece yeni kızlık zarının üzerinde aktif kan dolaşımı olan damarlar olur ve kızlık zarı yırtıldığında bu damarlar parçalanarak kanama oluşturur.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Esnek kızlık zarı


Kızlık zarı çeşitleri arasında yaklaşık %5 oranında kızlık zarı esnek olabilir , aslında kızlık zarının tam ortasında normalde bulunan delik , esnek kızlık zarında olması gerekenden çok daha büyüktür ve penis bu delikten geçerek vajinaya ulaşabilir. Esnek kızlık zarı olanlarda cinsel ilişkide kızlık zarı yırtılmaz ama içten ayrışır ve belirti vermesede kızlık zarı bozulmuş olur. Esnek kızlık zarı olanlara flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi yapılarak normal kızlık zarına dönüşüm mümkündür.

Kızlık zarı diktirenler ve yorumları


Kızlık zarı diktirenlerden izlenimlerini almak , dikim sonrası girdikleri cinsel ilişkideki tecrübelerinden faydalanmayı isteyen çok oluyor , ama takdir edersiniz ki himenoplasti gizlenmeye en fazla ihtiyaç duyulan cerrahi müdahaledir , ama sitemizde makalelerin altlarında yeralan yorumlar bölümlerinde kızlık zarı diktirenlerin yorumlarını bulabilirsiniz.

Kızlık zarı nasıl dikilir ?


Kızlık zarı dikimi yani himenoplasti ameliyatı yaklaşık 25 dakika süren ve lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile gerçekleştirilen bir operasyondur , herhangi bir yan etkisi veya riski yoktur. Uyuşturulduğu için dikim esnasında herhangi bir acı veya ağrı hissetmezsiniz , hatta dikim esnasında telefonla görüşme yapanlar bile oluyor :) Kızlık zarı dikim tekniği olan flep yönteminin ayrıntılarını yukarıda zaten verdik , ama şunun üzerüne basmak lazım , kızlık zarı dikimine geldiğinizde yarım saat içinde tüm işlemler aynı gün biter ve yarım saatin sonunda yürüyerek çıkıp gidersiniz, bakire olarak.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Kızlık zarı yapısı , rengi ?


Kızık zarı yapısı tamamen vajina iç döşemesi kabul edilen mukoza yapısı ile aynıdır , aslında himen latince adıyla anılan kızlık zarı vajina dokusunun bir uzantısıdır , dolayısı ile fle yöntemide vajina dokusundan kaldırılan ince bir mukoza tabkası ile gerçekleştirilir. Kızlık zarının rengi açık kırmızı veya gül pembe renktedir.

Kızlık zarı zedelenmesi


Kızlık zarının zedelenmesi veya zarar görmesi evlilik öncesi bekareti koruma amaçlı kısıtlanmış ön sevişmelerde çok sık görülür. Halk arasında sürtünme ile sekste denen bu aktivite esnasında penis büyük dudakların arasında sürtünür ve ara ara penis başı yani glans penis kızlık zarı orta deliğine takılıp kızlık zarı üzerinde zedelenmeye veya lazerasyonlara sebebiyet verebilir. Bu durumda zaten bir yırtılma ağrısı hissedersiniz ve birkaç damla kan gelir , kızlık zarının kalıcı olarak yırtılıp yırtılmadığını anlamak için bacak aranıza küçük bir makyaj aynası tutup görmeye çalışmanız veya cep telefonu kamerası ile resmini çekip arkadaşlarınızla paylaşıp onların fikirlerini almanız sizi aydınlatmadığı gibi komik duruma düşürür , tek çare bir jinekoloğa giderek kızlık zarı muayenesine girmektir.

Kızlık zarı görüntüleri

Kızlık zarı görüntülerini izletmek , kızlık zarı dikimi videosu seyrettirmek tıbbi etiğe aykırı olduğu için bizim sayfalarımızda yer almıyor ama kızlık zarı dikiminin temsili animasyon videosunun izlemenizde sakınca olmadığını düşünüyorum : http://www.youtube.com/watch?v=gXu6cNETA5A

Kızlık zarı diktirme ameliyatı izle


Kızlık zarı diktirme ameliyatı izlemek isteyen tıp öğrencilerini anlamak mümkün olabilir belki ama konuyla alakası bile olmayan onbinlerce kişi bu kızlık zarı dikimi videosu arıyor , bu ne meraktır anlaşılır gibi değil. Her neyse biz kızlık zarı dikimi ameliyatı gibi mahrem konuların videolarının izletilmesine karşıyız.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Kızlık zarı dikimi İstanbul


İstanbul kızlık zarı dikimi konusunda referans şehir haline gelmiş durumdadır , sadece islam ülkelerinden değil birçok Avrupa ülkesindede bilindik bir kızlık zarı dikim merkezi durumundadır. Bize ülke içinden gelen himenoplasti hastaları dışında yurtdışındada çok hasta geliyor , hemde Fransa , İngiltere , İsviçre gibi sosyal açıdan zirvede olan ülkelerden. Sanıyorum beşeriyet ne kadar ileri giderse gitsin insanların saflığı her zaman aranan bir unsur olmaya devam edecek.

Kızlık zarı dikimi Ankara


Ankara'da kızlık zarı dikimi fiyatları İstanbul'a nazaran daha pahalı olarak uygulanıyor , ben bunu Ankara'da kızlık zarı diken doktor sayısının az olmasına bağlıyorum. Mesela İstanbul Avrupa yakasında .... tl den başlayan fiyatlarla en alasından kızlık zarı diktirebilecekken Ankara'da bu rakam .... lerden başlamaktadır.

Kızlık zarı bozulma belirtileri


Çok sorulan bir konuyada değinerek sohbetimizi tamamlayalım diyorum , kızlık zarı bozulma belirtileri :

1- Sürtünme benzeri ön sevişme esnasında kızlık zarı bölgesinden kan gelmesi
2- Kızlık zarı bölgesinde yani vajina girişinde yırtılma ağrısı ve acıma
3- Kasıklarda ağrı
4- Banyo yaparken vajina girişinde yanma
5- Hastanın elle kendi kendini muayene ettiğinde kızlık zarı üzerinde daha önce var olayan bir boşluk ortaya çıkması durumu.

** Kızlık zarı dikimi hakkında hasta yorumlarını oku , yorum yaz ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçin )

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanı
İstabul
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
Mezuniyet : Cerrahpaşa tıp fak 1983 - hemen hemen 31 yıllık kızlık zarı dikim tecrübesi

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Kürtaj Fiyatları 2014 temmuz 21

Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları 2014 yılında İstanbul'da birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapılan yerlerde yaklaşık olarak ... liradan başlıyor ve haftaya göre artıyor, bu makalemizde kürtaj ücretleri dışında , kürtaj nasıl yapılır , vakum kürtaj nedir , kürtaj izlemek nasıldır , kürtaj nedir , kürtaj yasak mı , kürtaj sonrası , kürtaj yasağı , kürtaj maduru , kürtaj videosu gibi konularada değiniyoruz. ( Kürtaj fiyatları yorumlarını okuyun ) Konuları önem sırasına göre paragraflar halinde dizmeye çalıştık. İstenmeyen gebeliklerin planlı bir şekilde sonlandırılması işlemine klasik olarak küretaj yada küertaj diyoruz. Öncelikle kürtajın öncelikli konularına bu paragrafta yer verelim. İşte size kürtaj kuralları , kimler kürtaj olabilir, kimler olamaz , evli veya bekar farkedermi , hafta sınırı nedir , kürtajda eş izni şartmı gibi sorularınıza acilen cevap verelim :

1- Kürtajda yaş sınırı : 18 yaşından gün almaya başlayan bayanlar isteğe bağlı kürtaj olabilirler. Henüz 18 yaşından gün almayacak kadar genç olan bayanlar ise yasal velilerinden yani anne veya babalarından " kızımın kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde imzalı bir izin kağıdı getirmeleri gerekmektedir.
2- Kürtajda eş izni : Ülkemizde resmi olarak evli olan bayanlara kürtaj olabilmek için eşlerinden izin almaları zorunluluğu getirilmiştir . İmam nikahlı olupta resmi nikahı olmayan bayanlarda bu zorunluluk yoktur , yada sevgilinizden hamile kaldısanız kürtraj için bebeğin babasındna izin almanız gerekmiyor. Sadece resmi nikahlı bayanlar için bu zorunluluk vardır. Eşleri beraberinde gelemeyecek olanlar " karımın kürtaj olmasına iizn veriyorum " şeklinde imzalı bir kağıt getirmeleri gerekir.
3- Bekar bayanların kürtaj olması : 18 yaşından gün almış her bekar bayan kimselere sormadan , danışmadan , izin almadan kafalarına göre kürtaj olabilirler.
4- Kürtajda gebelik haftası sınırı : 2014 kürtaj yasası güncellemeleriyle dahada sertleştirilen kürtaj yasasına göre en geç 10 haftaya kadar bebek aldırabilirsiniz. Daha ileri haftalara yani 11 haftalık gebelik , 12 haftalık gebelik yukarısı için bir kürtaj yasağı söz konusudur. Bu konuda kanun ağır cezalar içerdiği için hiç bir jinekolog bu riski alarak sizi kürtaj edemez , boşuna doktor doktor gezmeyin kimse yapmaz . Ülkemizde yasak olan düşük ilaçları Cytotec ( misoprostol ) ve RU 486 ( mifepristone ) ilede sonuç alma ihtimaliniz yoktur.
5- Kürtajda anestezi : Son yıllarda iyice geliştirilen vakum küretaj tekniğinden sonra artık genel anestezi altında kürtaj olmaya pek gerek kalmamıştır , vakaların nerdeyse %90 ı lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile 10 dakikada acı ve ağrı hissetmeden bebek aldırıyorlar. Ayrıca kürtaj fiyatları açısındanda lokal anestezi çok ekonomik düzeylerde kalıyor.

Kürtajın kurtallarını az çok anladınız kabul ederek yolumuza devam ediyoruz. Dikkatli olunması gereken bir konu olduğu için maddeler halinde yazıyorum , ne demişler altın yerde paslanmaz , taş yağmurda ıslanmaz. Kürtaj fiyatları ve diğer jinekolojik konular hakkında bize istediğinizi sorabilirsiniz , 0212 227 5519 Turktelekom hattımız , 0532 221 3007 Turkcell hattımız ( WhatsApp ve SMS bu hatta ) , 0542 215 7274 Vodafone hatlarımız sürekli açıktır. Kıdemli asistanım Esra hanım yumuşak ses tonu ile sizi önce rahatlatıp sonrada randevu alacaktır. Ben genelde sabahtan akşama kadar hasta bakıyorum , o yüzden telefonda fazla konuşamıyorum. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya Hakkında

1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr ( Onbinlerce takipçi )
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007

10- Randevu alarak gelin :
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "
12- FUE yöntemi kalıcı saç ekimi fiyatları için:
www.sacekimiavrupa.com
13. instagramda takip et : instagram.com/drturgaykarakaya

Kürtaj fiyatları


2014 yılı yazında İstanbul Avrupa yakası ve Anadolu yakasında kürtaj fiyatları hamilelik haftanıza göre derleniyor , mesela yeni başlayan bir gebeliğiniz varsa ortalama 4 haftalık hamilesinizdir ve İstanbul'da yaklaşık ... lira civarına çocuk aldırabilirsiniz. Bu kürtaj maliyetleri hafta arttıkça basamak giib yukarı doğru çıkar , 5 haftalıksa ... tl , 6 haftalıksa ... tl , 7 haftalıksa ... tl diyerek yükselir. Kürtaj öncesi jinekolojik muayene birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapan yerlerde ücretsizdir , ama bellide olmaz , siz yinede sormayı ihmal etmeyin.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Kürtajda anestezi


Çocuk aldırdığınızda hangi tip anestezi ile işlemin gerçekleşeceğine siz kendiniz karar verebilirsiniz. Vakum kürtajının ağrısız ve acısız geçiyor olmasından dolayı son yılalrda genelde herkes lokal anesteziyi yani bölgesel uyuşturmayı tercih ediyor. Diş hekiminin dolgu yaparken kullandığı uyuşturma yöntemi gibi düşünebilirsiniz. Nadiren ben illaki genel anestezi ile kürtaj olacağım diyenlerde çıkıyor tabii , onlarıda geri çevirmiyoruz ama İstanbul'un neresine giderseniz gidin , hangi kürtaj merkezi muayenehaneyi ararsanız arayın , kürtajda genel anaestezi isterseniz sizden ek olarak yaklaşık ... tl kadar ücret isterler.

Kürtaj yasası


Hergün birçok kişi bizi arayarak kürtaj yasaklandımı , kürtaj yasağı varmı diye soruyor. 2014 kürtaj yasasına göre gebelik sonlandırma konusunda bir üst sınır belirlenmiştir , buna göre en geç 10 hafta dahil olmak üzere kürtaj olabilirsiniz . Daha ileri haftalara kürtaj yasağı tanımlanmıştır. Yaş sınırlarını zaten yukarıda konuşmuştuk.

Kürtaj izle


Kürtaj videosu izlemek isteyen birçok kullanıcı var biliyorum , ama tıbbi etik olarak ve hasta hakları çerçevesinden bakıldığında kürtaj videolarının youtube.com gibi herkese açık ortamlarda izlettirilmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacaktır. Biz hastalarımızın hiçbir bilgisini başkaları ile paylaşmıyoruz.

Kürtaj nedir ?


Kürtaj istenmeyen gebeliklerin cerrahi olarak sonlandırılmasıdır, latince küretaj yani kazıma kelimesinden çıkmıştır , gerçi artık vakum küretaj yapıldığı için eski sistem kazıma yöntemi rafa kaldırılmıştır , dolayısı ile yapılan gebelik sonlandırmaya kürtaj demek ne derece doğrudur tartışılır. Vakum küretajda rahim içine küret benzeri herhangi bir tıbbi cihaz sokulmadan , negatif basınçla gebelik kesesi dışarı alınmaktadır.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Vakum kürtaj


Gebelik sonlandırma konusunda 2014 Temmuz itibarı ile dünyadaki en güvenilir yöntem vakum küretajdır. Nerdeyse el değmeden yapılan işlemde hasta acı veya ağrı hissetmez ve eski tip kazıma küretajın komplikasyonları vakumlu küretajda pek rastlanmaz. İşte vakum kürtajın üstünlükleri :

1- Rahim içine müdahale küret sokulmadığı için ağrı ve acı pek hissedilemez
2- İşlem 10 dakika gibi çok kısa süre içinde tamamlanır.
3- Kürtaj esnasında ve kürtaj sonrası pek fazla kanama olmaz.
4- Kazıma küretaj metodunun komplikasyonları vakum küretajda pek görülmez .
5- Tamamen disposil , yani tek kullanımlık steril ve plastik malzeme kullanıldığı için kürtaj sonrası enfeksiyon riski pek yoktur.
6- Kürtaj sonrası dönem çok çok daha konforlu geçer , hasta 10 dakikalık operasyondan sonra yürüyüp gider. Kanama ve ağrısı pek olmaz.
7- Rahim içi kazıma yapılmadığı için üreme fizyolojisine etkisi fazla olmaz.

Kürtaj nasıl yapılır ?

1- Hastanın jinekolojik muayenesi ile başlanır. Kürtaja mani olabilecek durumlar varmı araştırılır.
2- Ultrason incelemesi yapılır , gebeliğin olup olmadığı , varsa kaç haftalık olduğunun günü gününe tespiti bu adımda gerçekleşir.
3- Rahim girişinin lokal anestezi ile uyuşturulması , hastanın küretaj esnasında ağrı hissetmemesini sağlar.
4- Hegar bujisi ile collum uterinin dilatasyonu.
5- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
6- Vakum aparatının karmen kanülü dış ucuna takılması
7- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin dışarı alınması
8- Kürtaj sonrası tekrar ultrason yapılarak rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
9- Hastanın masadan kakarak yürüyüp günlük yaşantısına geri dönmesi.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Kürtaj sonrası


1- Kürtaj sonrası gebelik :
Çocuk aldırdıktan sonra acaba gebe kalabilirmiyim , tekrar çocuğum olurmu diye merak ediyorsanız derin bir nefes alın , vakumlu küretajda öyle bir risk artık yok. Eski sistem kazıma küretajda nadiren rahim içi yapışıklıklar olabildiği için ( Şinesi ) böyle eski bir söylenti var , ama artık gerçek payı kalmadı.
2- Kürtaj sonrası banyo , deniz , havuz :
Çocuk aldırdıktan hemen sonra duş şeklinde banyo yapabilirsiniz , ama küvete oturmayın , denize ve havuza ise 10 gün sonra girin.
3- Kürtaj sonrası kanama ve ağrı :
Vakum küretajdan sonra ağrı ve kanama pek olmuyor , belki ilk 2 gün lekelenme şeklinde günde birkaç damla kan gelebilir , ağrı olarakta hafif adet ağrısı gibi olabilir , herhangi bir ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.
4- Kürtaj sonrası adet :
Kürtajdan sonra ne zaman adet görmeye başlayacağını herkes soruyor aşağı yukarı , çocuk aldırdıktan sonra yaklaşık 45 gün içinde adet göreceksiniz , merak etmeyin biraz geç olacak. Bu arada adet beklerken cinsel ilişkiye girip korunmazsanız 9 ay kadar adet görmezsiniz unutmayın :) ancak bebek doğunca adetiniz başlar.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı
İstanbul
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
Mezuniyet Cerrahpaşa tıp fak 1983 - nerdeyse 31 yıllık vakum küretaj tecrübesi

10 Temmuz 2014 Perşembe

Kürtaj Fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul'da 2014 yılı Temmuzunda birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapan yerlerde yaklaşık olarak .. liradan başlayarak hafta durumuna göre artıyor . Ayrıca kürtaj yapan doktorlar arasındada çeşitli fiyat farkları olmakla beraber ortalama bahsettiğim fiyatlara çocuk aldırabilirsiniz. İstanbul'da gerek Avrupa yakasında gerekse Anadolu yakasında benzer şekilde kürtaj maliyeti oluşmaktadır. İstenmeyen gebeliklerin en olmayacak zamanda başa gelmesi nerdeyse kaçınılmaz bir hal almıştır , ne zaman başınız sıkışık olsa , iki ayağınız bir papuca giriyor durumda kalsanız birde üzerine plan dışı hamileilik gelecektir hazırlıklı olun. Parasal olarakta insan bazı zamanlarda inanılmaz dibe vurabiliyor , altın eşik , gümüş eşiğe muhtaç olur derler , aynı duruma herkes düşebiliyor . Benim tavsiyem cinsel aktif yaşamda eğer bebek yapmaya hazır değilseniz küçük kaçamakları bile koruma şemsiyesi altına almanız yönündedir, zira cinsel ilişkiye tam olarak girmeden sürtünme ile gebe kalanlar , kızlık zarı bile bozulmadan hamile olarak gelenler , kilot üzerinden hamilelik yaşayanlar okadar çok oluyor ki bende artık korktukça insanın başına daha fazla gelir demeye başlayacağım. Bu yazımızda doğurmak için hazır olmayan fakat bir şekilde gebelik durumuna düşen çiftlere yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle şunu söyleyeyim biliyorum evli değilsiniz ve gebesiniz , sakın utanmayın vede üzülmeyin , evli olmadan gebe kalanlardan oluşan bir siyasi parti olsaydı sanıyoruz ilalabet iktidar olurdu bu memlekete, yani sayınız o kadar fazal ki , kendinizi yalnız ve çaresiz hissetmeniz mümkün değil , arkanızı dönseniz direseğiniz başka bir bekar gebe bayana çarpar. Umarım sizi biraz rahatlatmışımdır bu makalemle :) ama bana telefonlada ulaşabiliyorsunuz , 0212 227 5519 sabit muayenehane telefonumuz ve 0532 221 3007 Turkcell cep telefonumuz sürekli açıktır , gece gündüz arayıp sorabilirsiniz , ayrıca bana ulaşım kanallarını aşağıda geniş olarak yazıyorum. Telefonlara genelde kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor. Kendisi kürtaj konusunda geniş bilgiye sahiptir ve yumuşak ses tonu ile sizi rahatlatacağına eminim. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya bildiriyor.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Dr. Turgay Karakaya ayrıntılar

1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007
10- Randevu alarak gelin : 0212 227 5519 - 0532 221 3007
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "

Kürtaj fiyatları İstanbul 2014

Kürtaj fiyatları 2014 yılında İstanbul'da adeta bir referans gibi olmuştur ve diğer birçok irili ufaklı il İstanbul'a bakarak kürtaj fiyatı belirleyip uygulamaktadır. Genellikle şehrin lüks semtlerinde daha yüksek çocuk aldırma maliyetleri çıkartılırken orta karar semtlerde genellikle ... liaradan başlayan kürtaj ücretleri ile karşılaşacaksınız , ama bu fiyat maalesef sabit kalmıyor ve hamilelik durumunuza göre yukarı doğru çıkabiliyor işte size İstanbul'da sıklıkla uygulanan 2014 kürtaj fiyat listesi : 4 aylık gebelikte ... lira , 5 aylık gebelikte ... tl , 6 aylık hamilelikte ise .... lira şeklinde yukarı doğru çıkıyor.

Kürtaj şartları

İstenmeyen bir gebelik başınıza geldiğinde ve kürtaj yaptırmak istiyorsanız kürtaj şartlarını iyi bilmekte fayda vardır. Şimdi kürtaj olmak için  hangi şartların olması gerektiğini listeleyelim :

1- Kürtajda yaş durumu : Kendi başınıza, yani kimseden izin almadan kürtaj olabilmek için öncelikle 18 yaşınızdan gün almanız gerekir , eğer daha küçükseniz anne veya babanızdan " kızımım kürtak olmasına izin veriyorum " şeklinde bir imzalı kağıt getirmeniz gerekiyor.
2- Kürtajda evli veya bekar olmanız : Evli bayanların kürtaj olabilmeleri için eş iznine ihtiyaçları vardır , nikahlı eşlerinden " karımın kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir yazı getirmeleri gerekir . Bekar bayanların ise 18 yaşından gün almış olmak şartı ile hiç kimseden izin almaları gerekmez . İmam nikahlı veya sevgili hayatı yaşayan bayanlarında bebeğin muhtemel babasından izin almaları gerekmiyor.
3- Kürtaj doktoru : Kürtaj ile gebelik sonlandırma yetkisi sadece Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı yani jinekolog doktorlara verilmiştir , bunun dışında aile hekimi , pretisyen hekim , başka branş hekimlerinin kürtaj yapması suç teşkil eder. O yüzden kürtaj olacağınız doktora gittiğinizde mutlaka doktorun diploma ve uzmanlık belgesini kontrol edin , genelde bu evraklar bekleme salonu duvarlarında asılı olur . ( bizde o şekilde )
4- Kürtajda hamilelik haftası : Kürtaj yasasına göre en geç 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirsiniz , daha ileri durumlarda yani 11 hafta , 12 hafta gibi gebeliklerde kürtaj yasağı vardır.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Kürtaj nasıl yapılır ?

2014 yılı hatta bence gelecek 2015 yılında bile bebek aldırma konusunda kürtaj nasıl yapılır sorusu sürekli gelecektir . Son 30 yılda istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında nerdeyse tek metod haline gelen vakum küretajın nasıl yapıldığını kısaca anlatalım :

1- Hastanın jinekolojik muayeneden geçirilmesi ve genel üreme sağlığının değerlendirilmesi
2- Ultrason ile gebelik haftasının net olarak tespit edilmesi ve kürtaja mani olabilecek herhangi bir hastalık ve veya anatomik bozukluk olup olmadığının kontrolü.
3- Rahim girişinin yani portio uterinin lokal anestezik ilaçlarla uyuşturulması
4- Hegar bujisi ile rahim kanalı yani collum uteri dilatasyonu
5- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
6- Steril vakum aparatının karmen kanülüne bağlanması 
7- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin dışarı alınması
8- Kürtaj sonrası yeniden ultrason yapılarak rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
9- Hastanın masadan kalkarak yürüyüp sosyal yaşantısınıa geri dönmesi

Kürtaj yasası

2014 kürtaj yasasına göre gebelik sonlandırma konuusnda bir üst sınır belirlenmiştir , buna göre istenmeyen hamilelik durumu yaşayan bayanlar ister evli , ister bekar olsunlar en geç 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirler , daha ileri bir gebelik varsa bu durumda kürtaj yasağı söz konusu olacağından çeşitli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Kürtaj fiyatları İstanbul Anadolu yakası

İstanbul Anadolu yakasında kürtaj fiyatları 2014 yılında Avrupa yakasına göre az daha yüksektir , bunun en önemli sebebi jinekolog sayısının Avrupa yakasına göre 1/4 oranında olmasıdır. Zaten yaşayan nüfus olarakta Anadolu yakası aynı oranda azdır. Yinede Anadolu yakası kürtaj fiyatlarının birçok kürtaj merkezi jinekolog muayenehanesinde ... liradan başladığını söyleyebiliriz.

Kürtajdan sonra banyo yapılır mı ?

Evet kürtajdan sonra ayakta duş şeklinde banyo yapabilirsiniz , ama küvete oturarak banyo yakmak , denize girmek , havuza girmek  kürtaj sonrası 10 için çok sakıncalıdır. Rahim kanalı henüz açık olduğu için her türlü mikrop yukarı doğru girebilir.

Kürtaj fiyatları İstanbul Avrupa yakası

İstanbul Avrupa yakası kürtaj fiyatları konusunda sadece İstanbul geneli değil tüm Türkiye açısından belirleyici bir yer tutar , bunun sebebi ülkenin en uzak illerinden bile birçok bayan kürtaj yaptırmak için İstanbul avrypa kakasına gelir , özelliklede evlilik dışı gebeliklerde gizlilik önemli olduğu için İstanbul büyük şehir tercih edilir. İstanbul avrupada kürtaj fiyatları en geleneksel hali ile 400 liaradan itibaren başar ve gebelik haftanıza göre yukarı doğru haraket eder. En fazla 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirsiniz.

Kürtaj tehlikeleri

Kürtaj gebelik sonlandırmada en güvenli yöntemidir , kürtaj hapı Cytotec ( Misoprostol ) veya RU 486 ( Mifepristone ) adlı düşük ilaçları bile kürtajdan çok daha tehlikelidir ve zaten bu yüzden ülkemizde yasaklanmıştır. Şimdi kürtajın olağan tehlikeleri nelerdir onlara bir bakalım , eskiden yani vakum küretaj uygulamsı yokken rahim içi endometrium dokusu çepeçevre kazınırak küretaj yapılırdı ve bu künt yöntemde daha sık komplikasyon olurdu , ama artık vakum küretaj yönteminde Allaha şükür bu tehlikeleri pek görmüyoruz. Şinesi , rahim içinde oluşan yapışıklıklardır , rahim perforasyonu , eskim sistem kürtajda aşırı kazıma yapıldığında olabilir.

Kürtaj izle

Kürtaj görüntüleri izlemek , yada kürtaj videosu seyretmek isteyen hergün binlerce kişi internette arama yapıyor , genellikle yabancı ülkelerde yasa dışı şartlarda çekilmiş kürtaj videoları izlenmek üzere internette dolaşıyor , bu tip kürtaj videolarının yayınlanmasını son derece etik dışı buluyoruz.

Kürtaj fiyatları nedir puanı

Kürtaj fiyatları nedir , kaç paradır diye hergün yüzün üzerinde telefon alıyoruz , sanıyorum jinekolojide kızlık zarı dikimi fiyatları ve kürtaj fiyatları en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle İstanbul'da 2014 yılında ve önceki 10 yılda kadın hastalıkları ve doğum branşında gebe takiplerinden daha fazla kürtaj konusunda vaka olmaya başladı .

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
İstanbul
0212 227 5519 - 0532 221 3007
Mezuniyet Cerrahpaşa Tıp Fak 1983

 

1 Temmuz 2014 Salı

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları 2014 senesi İstanbul'da jinekolog arayanların aklına gelen ilk soru oluyor herzaman. Birçok kürtaj merkezinde genellikler ortalama olarak ... liradan başlayıp haftaya göre artıyor. Kürtaj ücretleri nekadardır , kürtaj nasıl yapılır , kürtaj sonrası adet kaç gün sonra başlar , kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı kaç paradır gibi başka sorularda yöneltilmiyor değil. İstanmeyen hamillelikler başa gelince önce bir şaşkınlık yaşarsınız sonrada şansınıza küsersiniz ama merak etmeyin erişkin sorunları arasında en kalabalık olduğunuz konu kürtaj olmaktır, aynı anda binlerce kadın sizin düşüncelerinizi paylaşıyor , Allah gümüş kapıyı kapatırsa altın kapıyı açar derler , unutur gidersiniz zamanla ama gebeliği sonlandırmayı düşünüyorsanız fazlada vakit kaybetmeyin zira kürtaj yasasına göre en fazla 10 haftaya kadar çocuk aldırabilirsiniz. Plan dışı gebeliklerin %80 i heniz evli olmayan bekar çiftlerde meydana geliyor , ama bir bayan olarak bekar gebe kalanlar kürtaj konusunda evlilere göre çok daha şanslı bence zira izin almaları gereken kimse yok , bu arada evli bayanların eşlerinden kürtaj için izin almaları gibi bir zorunluluk var ülkemizde , yani evliyseniz çocuk aldırmak için eşinizden " eşimin kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir onay kağıdı almanız gerekecek. Biliyorum insan haklarına aykırı bir durum ama bizim ülkemizde bu şekilde uygulanıyor. Bekar bayanların kürtajda en fazla önem verdiği unsur genelde gizliliktir , yapılan çocuk aldırma işleminin tamamen gizli kalması ve .. işlenmemesi arzu edilir , kürtaj yapan özel hastaneler ve tıp merkezileri... oldukları için yapılan her işlemi .. bildirme zorunlulukları olduğundan bu gizlilik ilkesi pek dikkate alınmıyor , ama bereket versin ki özel jinekolog muayenehanelerinde SGK anlaşması olmadığı için full gizli kürtaj olabiliyorsunuz. Kafanızda kesinleşmiş kürtaj kararı ile bir jinekolog aramaya başladınız ve acaba kürtaj konusunda en iyi jinekolog kimdir diye merak ediyorsunuz , açın google'ı ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , çıkan listeye bakın , bu arada ... ilk sayfada bulacaksınız :) Aklınıza takılan , uykunuuz kaçıran ne varsa bize sorabilirsiniz , 0212 227 5519 sabit Türktelekom numaramız ve 0532 221 3007 Turkcell cep telefonumuz sürekli açıktır, sıklıkla telefonlara kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor , kendisi 10 yıldır benim yanımda çalıştığı için gerek kürtaj konusunda gerekse kızlık zarı dikimi hususlarında oldukça bilgi sahibidir , yumuşak ses tonu zaten sizi rahatlatacaktır merak etmeyin. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya bildiriyor.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

1- Kürtaj ücretleri

Kürtaj ücretleri İstanbul'da 2014 yılı yazında bir jinekolog geleneği olarak gebelik haftasına bakılarak fatura ediliyor , sıklıkla kürtaj fiyatlarındaki taban ücret .. liradan başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor , 4 haftalık bir gebeliğiniz varsa ... lira , 5 haftalıksa ... tl , 6 haftalık ise ... lira şeklinde yukarı doğru bir çıkış söz konusu oluyor. Kürtaj ücretlerine İstanbul'da neler dahil diye sorarsanız muayene ücreti ve ultrason görüntüleme maliyetleride genellikle size telefonda söylenen kürtaj ücretlerine dahil ediliyor.

2- Kürtaj izle

Kürtaj izlemek , kürtaj videosu indirmek veya youtube.com'da kürtaj seyretmek tıbbi etik açısından son derece yanlış geliyor bana , hiç bir kadın kendi kürtajını bideo olarak başkalarının seyretmesini istemez , genellikle yurtdışında gizli kameralarla çekilen kürtaj görüntüleri elden ele internette paylaşıyorlar , hem hasta gizlilik ilkelerine hemde tıbbi etiğe aykırı olduğu için biz bu tip kürtaj videolarını desteklemiyoruz.

3- Kürtaj yasası

Kürtaj yasası 2014 yılında güncellenmekle beraber aslında 2013 yılında düzenlenmiştir ve ilk olarak kanunlarda yer alması nerdeyse 15 yıl öncesine dayanır , özetle kürtaj yasasında son durum olarak en geç 10 haftaya kadar çocuk aldırabilirsiniz , 10 haftadan sonra yani 11 haftalık , 12 haftalık ve daha ileri haftalarda kürtaj yasağı söz konusu olacaktır. Tabi ek olarak 18 yaşın altında iseniz anne veya babanızdan " kızımın kürtaj olmasına izin veriyorum " diye bir izin kağıdı almanız gerekiyor.

4- Kürtaj sonrası

Kürtaj sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken hususları maddeler halinde sıralıyorum :

1- Kürtaj sonrası cinsel ilişki için 10 gün bekleyiniz
2- Kürtaj sonrası kanama vakum küretaj uygulamasında pek rastlanmaz.
3- Kürtaj sonrası ağrı ancak adet ağrısı boyutunda hafif bir ağrıdır ve 1 gün sonra genelde geçer.
4- Kürtaj sonrası adet kanaması yaklaşık 45 gün sonra başlayacaktır merak etmeyin.
5- Kürtaj sonrası hamilelik 2 hafta içinde her ana hamile kalabilirsiniz aman dikkat.
6- Kürtaj sonrası banyo , hemen aynı gün bile yapılabilir ama ayakta duş şeklinde yıkanınız.

5- Kürtaj yasağı

Kürtaj yasağı 2014 yılı kürtaj yasasına göre 10 haftayı geçen gebelikler için getirilmiş bir kısıtlamadır , eğer 10 haftayı geçen bir hamilelik söz konusu ise isteğa bağlı kürtaj olmanız veya sizi bir jinekoloğun kürtaj etmesi ciddi anlamda suç teşkil eder ve bu konuda gerçekten ağır cezalar getirilmiştir , bizi telefonla hergün birçok bayan arıyor ve 10 haftayı geçkin kürtaj olmak istediklerini söylüyorlar ama biz prensip olarak hangi sebeple aldırmak istiyor olursanız olun 10 haftayı 1 gün bile geçse kürtaj yapmıyoruz.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

6- Kürtaj videosu

Kürtaj videosu izlemek isteyen birçok genç internet kullanıcısı hergün internetin altını üstüne getirerek kürtaj videosu araştırıyor , ben daha fazla istenmeyen gebelik sorunu yaşayan bayanların bu konuda kürtaj videosu aradığını düşünürdüm ama istatistikler nedense erkeklerin kadınlardan daha fazla kürtaj videosu izlediklerini ortaya koymuş . Bu konuda yorumu ben size bırakıyorum . Biz tıbbi etik olarak kürtaj video izletmeye karşıyız.

7- Kürtaj nasıl yapılır

Kürtaj nasıl yapılır , kürtajda neler olur gibi sorular içinde bu paragrafı koydum , günümüzde en sağlıklı ve risksiz metod olan vakum küretajı saf safha size yazıyorum :

1- Hastanın jinekolojik açıdan muayene edilmesi
2- Ultrasonla fetüsün incelenmesi ve gebelik haftasının net olarak saptanması
3- Rahim girişinin lokal anastezik ilaçlarla uyuşturulması 
4- Rahim ağızının uyuşması için birkaç dakika beklenmesi
5- Hegar bujisi ile collum uteri dilatasyonu safhası
6- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
7- Vakum aparatının karmen kanülüne bağlanması
8- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin komple dışarı alınması
9- Hastanın tekrar ultrasona alınması ve rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
10- Hastanın yürüyerek evine işine , hayatına geri dönmesi.

8- Kürtaj sonrası hamilelik

Kürtaj sonrası hamilelik nerdeyse iki hastadan birinin merak ettiği bir konudur , sıklıkla eski dönemlerde kazıma metodu ile kürtaj olmuş anneler veya büyük ablalar toy kızlara kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olabileceğinden bahsederler , ama artık günümüzde rahim içine herhangi bir tıbbi cihaz sokmadan ve rahim içi endometrium dokusunu kazımadan yapılan vakum küretaj uygulamsından dolayı bu tip endişeler geçmişte kaldı , yani kürtaj sonrası ne zaman isterseniz gebe kalabilirsiniz , siz merak etmeyin.

9- Kürtaj nedir

Kürtaj nedir ? , kürtaj cerrahi olarak gebeliğin sonlandırılmasıdır , latince kazıma anlamına gelse bile artık kazıyarak kürtaj yerine sadece vakumla küretaj yapılmaktadır . Genellikle istenmeyen gebeliklerin isteğe bağlı olarak sonlandırılmasında kullanılır. Jinekolojide kızlık zarı dikimi ve kürtaj en fazla uygulanan cerrahi işlemlerdir .Kürtaj genellikle lokal anestezi altında yapılır , yani bölgesel olarak uyuşturulur.

10- Kürtaj fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul'da diğer illere göre çok daha ucuzdur , bunun sebebi periferik illerde yani uzak şehirlerde jinekolog sayısının az olması ve bayanların fazla seçme şansı olmadığı için ordaki mevcut kadın doğumcuların uyguladıkları kürtaj fiyatlarına evet deme zorunluklarıdır. Ama İstanbul Türkiyenin en güzel şehri olmakla beraner aynı zamanda sağlık hizmetlerinde nerdeyse ülkenin 1/3 üdür. İstanbul'da kürtaj yapan birçok jinekolog vardır ama kürtaj konusunda hangi jinekolog daha iyi diye merak ediyosanız eski dostunuz google'ı açın ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , listeyi inceleyin , ... ilk sayfada bulacaksınız .

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

11- Kürtaj fiyatları İzmir

Kürtaj fiyatları İzmir'de genellikle İstanbul'a yakın fiyat ölçeklerinde seyretmektedir , bence İzmir kadın doğum konusunda Ankara'yıda sollayarak İstanbul'dan sonra 2. büyük şehirdir. İzmirde kürtaj fiyatları aynı İstanbul gibi genellikle ... liaradan başlıyor ve gebelik haftasına göre azar azar artıyor. Jinekolojik muayene ve ultrason için ayrıca para istenmiyor.

12- Kürtaj fiyatları ekşi

Kürtaj fiyatları ekşi sözlükte çok bahsedilen bir konu , sanıyorum insanları hiç beklemdikleri bir anda yakalayan bu istemsiz masraf oldukça ilgi çekiyor. Biz Türk milleti olarak genelde günübirlik yaşamayı severiz ve paramız olduğunda sonuna kadar harcarız ve cep telefonu konusunda bile en lüks modelleri en janjanlı kıyafetleri seçeriz , ama zor günler için beklenmedik masraflar içinde bir güvence birikimi yapmakta fayda var , zor zamanda insan öz kardeşinden bile yardım alamayabilir , Allah kardeşi kardeş yaratmış , kesesini ayrı yaratmış derler.

13- Hamilelik belirtileri

Hamilelik belirtileri cinsel aktif her kadının nerdeyse her ay kendinde aradığı değişikliklerin başında gelir , acaba hamilemiyim , acaba bu ay gebemi kaldım, bugün adet olmama gerekiyordu regli olmadım , inşallah yarın olacağım gibi kaygılar bazen ciddi krku boyutunda insanın eteklerini tutuşturuyor. İşte gebelik belirtileri :

1- Göğüslerde büyüme ve sertleşme , gerginlik , ağrı.
2- Sabah aç karnına bulantı ve bazen kusma
3- Baş dönmesi ve tansiyon düşmeleri
4- Cinsel istekte anormal artmalar
5- Adet gecikmesi ( Bu en önemlisidir )
6- Vajinal şeffaf akıntı , sıcaklık hissi , kırmızılık
7- İştah değişikliği , aşerme
8- Yüzde parlaklık , güzelleşme
9- Kilo alma
10- Sık idrara çıkma

14- Kürtaj fiyatları kadınlar kulübü

Kürtaj fiyatları kadınlar kulübündede çok bahsedilen bir konudur , birçok bayan kürtaj öncesi veya kürtajdan sonra interneti açarak kadınlar kulübü adlı forumda buluşurlar ve kürtajla ilgili izlenminlerini orada paylaşırlar , ama benim dikkatimi çeken kürtaj fiyatları konusunda biraz abartılı sohbetler geçmesidir , kürtaj olan bayanların çoğu jinekologlara ödedikleri paralara nerdeyse %50 zam yaparak kadınlar kulübünde paylaşımda bulunuyorlar :)

15- Gebelik testi

Gebelik testi aktif cinsel yaşantısı olan her bayanın alet çantasında olması gereen vazgeçilmez parçalardan biridir , adetiniz gecikti , bir gün bekleyin , iki gün bekleyin ama 3. gün hala birşey yoksa mutlaka bir adrarda gebelik testi yapın , her eczanede bulunan  çokta ucuz ürünlerder , yaklaşık 10 liraya en kral gebelik testini alabilirsiniz. İşte piyasada satılan gebelik testleri ve fiyatları :

Predictor early erken gebelik testi : 7.5 TL
Nova gebelik testi : 2.7 TL
Albi gebelik testi : 1.25 TL
Fortune gebelik testi : 4 TL
Oncomed gebelik testi : 1.42 TL
Labmen gebelik testi : 2.75 TL

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

16- Cvp kürtaj fiyatları nedir forum

Cvp kürtaj fiyatları nedir forumlarda sıklıkla karşınıza çıkan bahislerdir , İstanbul'da 2014 yılında gerek kürtaj , gerekse kızlık zarı dikimi sayısındaki artış forumlarında dikkatini çekmiş olasa gerek ve kadın erkek demeden birçok forum üyesi alt bölümlerde kürtaj fiyatlarını tartışıyor oluyorlar , hangi jinekolog kaç paraya kürtaj yapılıyor , en iyi kürtaj doktoru kimdir , kızlık zarı diken en iyi doktor nerdedir gibi sorular.

17- Kürtaj fiyatları 2014

Kürtaj fiyatları 2014 yılı yazında diğer aylara göre çok azda olsa bir miktar yüksek olabiliyor , sanıyorum İstanbul'da birçok jinekoloğun tatile çıkması ve adeta birkaç nöbetçi kürtaj yapan doktor bırakır gibi kalan doktorların az daha yüksek fiyatlara kürtaj yapıyor olması olarak değerlendirilebilir . Ama yinede İstanbul'da 2014 kürtaj fiyatlarının ... liaradan başladığını söyleyebiliriz.

18- Kürtaj fiyatları 2015

Kürtaj fiyatları 2015 senesinde acaba nekadar olacak , 2014 e göre daha yüksek çocuk aldırma fiyatları bekliyor olabilir mi ? , aslına bakarsanız Avrupa ülkeleri ve Amerika ile kıyaslandığında en ucuz kürtaj fiyatları bizim ülkemizde olduğunu söyleyebilirim , batı ülkelerinde genelde 10 katı rakamlar söz konusu oluyor. Sonuç olarak bence seneye yani 2015 kürtaj fiyatları yine haftaya göre değişmekle beraber İstanbul'da ... liara seviyelerinden başlayacaktır.

19- Vakum küretaj

Vakum kürtaj yada vakumlu kürtaj denilen metod şu anda dünyadaki en güvenli ve risksiz gebelik sonlandırma metodudur. Daha önceleri yani bundan 30 yıl kadar öncesine dönersek vakum teknolojisinin bilinmediği yıllarda rahim içindeki gebeliğin yuvalandığı endometrium denilen doku çepeçevre kazınarak körlemesine kürtaj yapılırdı , ama artık günümüzde ultrason sistemlerininde gelişimi ile vakum küretaj son derece sağlıklı bir şekilde yapılabiliyor ve gebellikle komplikasyon görülmüyor. İşte vakum küretajın avantajları :

1- Rahim içi kazıma yapılmayacağı için sadece lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile yapılabilir , genel anesteziye genellikle gerek kalmaz.
2- Rahim içi kazınmadı için hasta kürtaj esnasında herhangi bir ağrı hissetmez.
3- İşlem 10 dakika gibi çok kısa sürede tamamlanır.
4- Kürtaj sonrası hasta masadan kalkarak yürüyüp işine gücüne , sosyal hayatına anında geri döner , kürtaj sonrası istirahat gerektirmez.
5- Rahim içinde parça kalması gibi komplikasyonlar pek görülmez
6- Kullanılan tüm tıbbi malzeme disposibl ve steril olduğu için kürtaj sonrası enfeksiyon pek rastlanmaz.
7- Rahim içi kazıma olmadığı için son derce esoft bir metoddur ve kürtaj sonrası hamilelik gibi endişelere yer bırakmaz.

20- Düşük

Düşük yani abortus , gebelik sürecinin istenmeden sona ermesi eylemidir , birçok sebeple düşük oluşabilir , işte size düşük sebepleri :

1- Karın gölgesine travma , çarpma , düşme sonucu düşük
2- Bebekte var olan bir genetik bozukluk veya ağır bir konjenital hastalıktan dolayı başlayan düşük
3- Cytotec ( Mizoprostol ) veya RU 486 ( Mifepristone ) gibi düşük ilaçları kullanılarak başlatılan tehlikeli düşükler.
4- Annede ağır hastalıklar sonucu ortaya çıkan düşükler
5- Collum yetmezliği veya diğer rahim bozuklukarından kaynaklanan düşük
6- Rahim içinde fetüsün ölmesi sonucu ortaya çıkan düşük 

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

21- Kürtaj evli - bekar

Bekar kürtaj veya evli kürtaj bir jinekolog için pek farkeden bir ön şart olmamakla beraber henüz evli olmayan sevgililerde istenmeyen gebelik ortaya çıkınca bir panik havası yaşanıyor , acaba bekarken kürtaj olunabilirmi , yada evli olmadığım için kürtaj olmazmıyım gibi . Ama merak etmeyin evlide olsanız bekarda olsanız 18 yaşındna gün aldıysanız özgürce kürtaj olabilirsiniz. Sadece evli bayanlar kürtaj olmak için kocalarından " eşimin kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir kağıt getirmeleri gerekiyor.

22- Kızlık zarı dikimi

Kızlık zarı dikimi İstanbul'da 2014 yılında genellikle 2 farklı metodla yapılabiliyor , ama kızlık zarı diktirenlerin %90'ı flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimini tercih ediyorlar , kalan %10 luk kesim istemeye istemeyede olsa geçici kızlık zarı diktirmek zorunda kalıyorlar , bunu sebebi ise flep yönteminin 20 gün kadar iyileşme süresine karşılık geçici kızlık zarı dikiminde dikimden hemen sonra kullanılabilirlik durumudur. Benimde size tavsiyem flep yöntemi kalıcı kızlık zarı zarıdır , İşte flep yöntemi avantajları :

1- Flep yöntemi orijinal kızlık zarından farksızıdır , kanıyla canıyla yaşayan bir kızlık zarınız olur.
2- Flep yöntemi cinsel ilişkiye girmezseniz hayat boyu bakirelik sağlar.
3- Flep yönteminde cinsel ilişkiye ne zaman girrerseniz girin mutlaka kızlık zarı kanaması ortaya çıkar.
4- Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi kesinlikle anlaşılmaz. 

Kızlık zarı dikimi fiyatlarına gelecek olursak İstanbul ve Ankara'da 2014 yılında yaklaşık olarak 1500 lira seviyelerinden başlar ve 2500 lere kadar çıkabilir.

23- Kürtaj yapan yerler

İstanbul'da kürtaj yapan yerler birçok özel hastane , tıp merkezi ve özel jinekolog muayenehaneleridir diyebilirim . Ama burda dikkat edilmesi gereken hassas bir nokta var , eğer evli değilseniz ve kürtaj olayınızın gizli tutulmasını istiyorsanız özel hastaneler ve tıp merkezileri..anlaşmalı olduğu için size yapılacak kürtaj işlemini ... geçirme zorunlulukları vardır , oysa özel jinekolog muayenehaneleri ... olmadığı için böyle bir risk söz konusu değildir.

24- En iyi kürtaj doktoru

İstenmeyen gebeliğe yakalanan çiftlerin harıl harıl internette jinekolog aradığını ve kürtaj fiyatı aldıklarını herkes bilir ama kürtaj konusunda en iyi ve en tecrübeli jinekoloğa gitmek istiyorum diyorsanız , açın google'ı ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , çıkan sonuçlara bakın , .. ilk sayfada bulacaksınız .

25- Kürtaj tehlikelimidir

Kürtaj tehlikelimidir ? sorusunu bana 30 yılm önce sorsaydınız size evet cevabı verirdim , neden derseniz vakum kürtaj öncesi rahim içi endometrial dokunun kazınması ile yapılan küretajlarda çok hatalar yapılabiliyordu , mesela küret denilen ucu keskin uzun sapli bir tatlı kaşığına benzeyen tıbbi aletle kazıma işlemi fazla yapıldığında uterus delinebiliyordu veya şinesi denilen rahim içi yapışıklıklar olabiliyordu , ama bereket versin nerdeyse 30 yıldır uyguladığımız vakum küretaj metodunda rahim içi, müdahale olmadığı için herhangi bir yan etki veya kürtaj tehlikesi oluşmuyor.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.


Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
Mezuniyet Cerrahpaşa tıp fak 1983 - nerdeyse 31 senelik vakum küretaj ve flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi tecrübesi anlatıyor :)
İstanbul
0212 227 5519 - 0532 221 3007
Lütfen telefonla randevu alarak geliniz.