15 Kasım 2014 Cumartesi

Kürtaj fiyatı 2015

Kürtaj fiyatı 2015

2015 yılı başında İstanbul'da kürtaj fiyatları yaklaşık olarak ... tl civarından başlar ve gebelik haftasına göre ne şekilde artar bu yazımızda anlatıyoruz. Kalemi elimize almışken sadece çocuk aldırma ücretlerine değil sizden gelen birçok soruyada tüm ayrıntıları ile yanıt vererek kafanıza takılan her sualinize cevap getirmeye gayret göstereceğiz , merak ettiğiniz şeyleri bu yazıya yorum bırakarak bize sorun , isimsiz yorum bırakabilirsiniz ve kürtaj yorumlarını sitemizden takip edin. Bu jinekolojik makalemizde ele aldığımız konular ; kürtaj fiyatları kaç paradır ve neye göre artar , vakum kürtaj nasıl yapılır , kürtaj yasasına göre en son kaç aylığa kadar çocuk alınabilir , bekar veya evli kürtaj farkedermi , kürtaj sonrası kanama olur mu , kürtajda eş izni şartmı , İstanbul Bağcılar'da kürtaj ücretleri nedir , kızlık zarı dikimi nasıl yapılır , flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi nekadar gider , geçici kızlık zarı dikimi kimlere uygundur , kızlık zarı dikimi anlaşılır mı , kızlık zarı dikimi fiyatı kaç paradır , kızlık zarı diktirenlerin yorumları nedir , esnek kızlık zarı yırtılınca kanarmı , İstanbul'da vajina daraltma fiyatları nekadardır , çift kat flep dahamı sağlamdır, İstanbul'da saç ekimi fiyatları nedir gibi sorularınıza yanıtlarda veriyoruz. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.

WhatsApp = 0532 221 3007

www.twitter.com/jinekologdr

www.facebook.com/kurtajfiyatlari

Kürtaj


İstanbul'da kürtaj denildiği zaman aklına çocuk aldırma dılında başka bir anlam gelen varmıdır acaba ? gerçi telefon açarak hala kürtaj nedir diye soranlar olmuyor değil. Kürtaj latince kazımak fiilinden gelen bir deyimdir ama günümüzde gebelik sonlandırma yada bebek aldırma şeklinde kullanılır , zaman içinde geliştirilen vakum kürtaj tekniği ile kazıyarak kürtaj artık yapılmıyor olsa bile kürtaj kelimesi hala yaygındır. Ayrıntılar için okumaya devam ediniz.

Kürtaj fiyatları


2015 senesinde Ankara , İstanbul gibi şehirlerde kürtaj ücretlendirmesi ... tl civarından başlar demiştik , aslında gebe olduğunuzun farkına adet gecikmesi olduğu zaman vardığınızdan dolayı en küçük gebelik 4 haftalıktır diyebiliriz , İstanbul'da kürtaj yapan yerlerde 4 haftalık hamilelik için sizden yaklaşık  tl isteyeceklerdir , ama gebelik 5 haftaya çıkmış ise bu sefer ... tl , 6 haftaya çıktığında ... tl gibi artan çocuk aldırma fiyatları söz konusu olacaktır. Kürtaj yapan doktorlar genelde gebelik haftasını tayin etmek için yaptıkları ultrason ve muayene için ek bir ücret yada muayene parası istemezler.

Kürtaj nasıl yapılır ?


Çocuk aldırmada tek yöntem olan kürtajın metodolojisi bize çok sorulur , hergün birçok hasta bize kürtaj nasıl yapılır diye soruyor. Dünyadaki en garantili metod olan vakum kürtaj metodu nasıl yapılıyor anlatalım , hastanın kabulu , ultrasonda gebelik haftasının netleştirilmesi , rahim girişinin lokal anestezikle uyuşturulması , hegar bujisi ile collum dilatasyonu yapılması , karmen kanülünün collum uteriye yani rahim kanalına yerleştirilmesi , karmen kanülünün ucuna vakum aparatı takılması , negatif basınç uygulanarak hamilelik kesesinin dışarı alınması şeklinde özetlenebilir. Kürtajdan heen sonra hasta tekrar ultrasona tabi tutulur ve rahim içinde parça kalmadığından emin olunur.

Vakum kürtaj


Gerek 2015 yılı gerekse son 30 yılda dünya üzerinde ve İstanbul'da en garantili ve güvenli gebelik sonlandırma metodunun vakumlu kürtaj olduğunu sanıyorum herkes bilir. Peki bu vakum kürtajının üstünlüğü nerden gelmektedir? Eski dönemlerde yapılan kazıma kürtajda rahim içi komple kazınırdı, hatta ben bunu kabak dolması oymaya benzetirdim , ama bereket versinki vakumla kürtajda rahim içine herhangi bir tıbbi alet sokulmuyor ve kazıma yapılmıyor , sadece negatif basınç uygulanarak gebelik kesesi tümden dışarı alınır. Vakum kürtajda rahim kazınmadığı için üreme fizyolojiside etkilenmez ve kürtaj sonrası gebelik sorunu yaşamazsınız. Ankara , İzmir ve İstanbul'da vakum kürtaj fiyatları ortalama 400 tlden başlar.

Kürtaj sonrası


Çocuk aldırdıktan sonra nelere dikkat etmek lazım hemen dile getirelim ve akılda kalsın ; kürtaj sonrası cinsel ilişki için 10 gün kadar beklemelisiniz , kürtajdan sonra kanama ve ağrı şikayetiniz pek olmayacaktır , bebek aldırdıktan sonra ilk adetinizi yaklaşık 40 gün sonra görmeye başlarsınız , endişe etmeyin , kürtajdan sonra yeniden hamile kalabilirmiyim diye çok soran oluyor , elbette kalabilirsiniz , vakum kürtaj sizin üreme kabiliyetinizi kesinlikle etkilemez.

Kürtaj yasası


İstenmeyen gebeliklerin isteğe bağlı sonlandırılmasını düzenleyen kanun maddelerine kürtaj yasası denir. Çocuk aldırma kanununa göre en geç 10 haftaya kadar kürtaj olabilirsiniz. 11 haftalık , 12 haftalık ve daha büyük gebelikler için kürtaj yasağı söz konusu olacaktır. Yine 18 yaşında değilseniz çocuk aldırmak için anne veya babanızın izni gerekir. Evli bayanalarada kısıtlamalar var , çocuk aldırmak için eş izni almaları gerekiyor. Bekar bayanlar kimseden izin almadan kürtaj olabilirler.

Kürtaj Şişli


İstanbul'da Şişli'de kürtaj fiyatları genellikle olması gereknden biraz daha yüksek tutuluyor , sanıyorum o bölgedeki özel muayenehanelerin kiralarının çok yüksek olması kürtaj ücretlerinide etkiliyor ve dolayısı ile Şişli ve civarında oturan birçok hasta çocuk aldırmak için bizim muayenehanemize yani Zeytinburnuna gelmeyi tercih ediyorlar.

Gebelik testleri


İstanbul'da istenmeyen gebeliklere maruz kalan hergün binlerce kadın oluyor diye tahmin ediyorum, bu konuda size tavsiyem yoğun veya seyrek herhangi bir cinsel tamasta bulunuyorsanız ki bunlara penisin vajinaya girmediği sürtünmeli ön sevişmelerde dahildir , her an gebe kalma ihtimaliniz vardır , hala bakire olmanız gebe kalmanıza engel olmaz. Bu durumda çok pratik bir yöntemi adet gecikmeniz 5 güne ulaştığında en yakın eczaneye giderek bir gebelik testi satın almalısınız , merak etmeyin çok ucuz aslında , İstanbul'da gebelik testi fiyatları yaklaşık 5 tl gibidir. İdrarda yapılan gebelik testlerini uygulamanız çok basittir , testin üzerine birkaç damla idrar damlatmanız yeterli olacaktır.

Kızlık zarı dikimi


2015 yılı başında kalıcı kızlık zarı dikimi çok konuşulan ve merak eidlen bir konu haline geldi , eskiden jinekoloji yani kadın hastalıkları dendiğinde akla önce kürtaj ve kürtaj fiyatları geliyorken , artık kızlık zarı dikimi fiyatı daha fazla akla geliyor. Bekaret tamiri yani himenoplasti ameliyatı halk arasında kızlık zarı dikimi olarak biliniyor. Kızlık zarı diktirmek için önünüzde 2 farklı alternatif olacak ya flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi yaptırmalısınız yada geçici kızlık zarı dikimini seçmelisiniz, ama hastalarımızın %90'ı kalıcı kızlık zarı dikimini tercih ediyorlar , bende size onu tavsiye ediyorum zaten.

Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi


İstanbul'da 2015 senesi için en garantili ve doğal kızlık zarı tamir metodu flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi olarak bilinir. Gerçektende biz hastalarımızdan çok iyi sonuçlar alıyoruz ve hiç sıkıntı yaşanmıyor. Flep yönteminde kızlık zarına komşu vajina duvarından kaldıırlan ince bir flep tabakası ile işlem yapılıyor ve 20 gün kadar cinsel ilişkiye girmeyerek dikişlerin tam kaynamasını bekliyorsunuz , ama sonrasında cinsel ilişkiye girmek için sonsuz zamanınız oluyor , ister hemen , isterseniz yıllar sonrada cinsel ilşkiye girseniz mutlaka kızlık zarı kanaması ortaya çıkıyor. Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı İstanbul'da yaklaşık olarak .... TL civarıdır.

Geçici kızlık zarı dikimi


Tüm dünyada yüzlerce yıldır uygulanmakta olan en eski bekaret diktirme metodu geçici kızlık zarı dikimi olarak bilinir , flep yöntemine göre çok daha basit bir uygulamadır , eski yırtılmış kızlık zarı parçaları birbirine yeniden dikilir ve bütünlük sağlanır. Uyarmak isterim geçici kızlık zarı dikimi en fazla 5 gün dayanır ve bu süre içinde cinsel ilişkiye girmezseniz kızlık zarınız kendiliğinden yırtılır. Aynı külkesidi hikayesi gibi :) Geçici kızlık zarı nadiren tercih edilir , genellikle son anda karar vermiş bayanlarla birkaç gün içinde mecbur cinsel ilişkiye girmesi gerekenler geçici dikimi tercih ederler. Bu arada kızlık zarınızı geçici olarak diktirmenin sadece bir avantajı olabilir , dikimden hemen sonra yani aynı gün bile cinsel ilişkiye girebilirsiniz. İstanbul'da geçici kızlık zarı dikimi fiyatı yaklaşık .... tl dir.

Kızlık zarı dikimi fiyatı


İstanbul'da gerek Avrupa yakasında , gerekse Anadolu tarafında kızlık zarı dikimi fiyatları yaklaşık olarak .... tl fiyat seviyelerinden başlar , yapılacak işleme göre dikim ücretleri artabilir , hemen birkaç örnek vereyim , kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı İstanbul'da .... tl iken geçici kızlık zarı dikimi ücretide yaklaşık .... tl civarıdır , bu arada yırtılması daha zor olan çift kat flep yöntemi ise .... tl civarına yapılır, yine kızlık zarı dikimi ve vajina daraltma ameliyatı fiyatı ise .... tl civarıdır , son olarak kızlık zarı diktirme , vajina daraltma ve labioplasti denilen 3lü ameliyat için ise İstanbul'da yaklaşık .... tl istenmektedir.

Kızlık zarı dikimi anlaşılır mı ?


Merak etmeyin kızlık zarınızı diktirmiş olduğunuz kesine yakın ihtimalle anlaşılmaz , belli olmaz . Birçok hastamız biiz telefonla arayarak kızlık zarı dikimi anlaşılır mı diye soruyorlar, bende bu endişelerini çok doğal karşılıyorum ama dikim belli olacak olsa zaten böyle bir ameliyat hiç yapılmazdı değil mi ? Önceden dikilmiş kızlık zarı ile hiç yırtılmamış orijinal kızlık zarı arasında cinsel deneyim açısından herhangi bir fark yoktur.

Kızlık zarı diktirenler


İstanbul'da kızlık zarı diktirenlerin yorumları hep aranır ve merak edilir , özelliklede daha önceden kızlık zarıları bir kazaya kurban gitmiş birçok genç kızımız himenoplasti denilen kızlık zarı dikimi ameliyatına girmeden önce daha önceden kızlık zarı diktirenlerin görüşlerindne ve tecrübelerinden faydalanmak isterler , genellikle forumlarda ve biizm sitelerimizde binlerce yorum olmasına rağmen bunların çoğu dikim öncesi merak ettikleri şeyleri soranlardır , ama arada kızlık zarı diktiripte teşekkür için arayanlarada rastlayabilirsiniz.

Esnek kızlık zarı


İlk cinsel ilişkide yani gerdek gecesinde kızlık zarı kanaması olmayan bayanlarda genellikle esnek kızlık zarı vardır. Genel popülasyonda bayanlar arasında esnek kızlık zarı %5 oranında rastlanır. Anatomik olarak esnek kızlık zarı aslında ortada tek delikli kızlık zarının bir abartılı versiyonudur. Esnek kızlık zarını normal kanayan kızlık zarına çevirmek mümkündür , bu konuda flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi yapılır.

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır ?


İstanbul'da 2015 yılında gerek Avrupa yakasında gerekse anadolu tarafında bekaret tamiri yani himenoplasti ameliyatları çok popüler oldu , kızlık zarı diktirenlerden ziyade henüz diktirme kararı alıpta olayı araştırmakta olan birçok hast adayımız telefonla kızlık zarı dikimi nasıl yapılır diye merak ederk soruyor , bazılarıda daha kestirme konuşarak kızlık nasıl dikilir diye sorabiliyor. Hemen özetle bahsedelim , işte size meşhur flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi ameliyat tekniğimiz ;
Lokal anestezi ile 25 dakika süren operasyonda kızlık zarına komşu vajina duvarından ince bir flep tabalası kaldırılır ve kızlık zarı ringine dikilir , flepin bir ucu orijin aldığı vajina duvarında sabit bırakılır , böylece penisin vajinaya girmesi ile flep parçalanır ve aktif kan damarları açık kalarak kanama ortaya çıkar. Kızlık zarı diktirdikten hemen sonra masadan kalkarak yürüyüp gidebilirsiniz , sosyal hayatınız etkilenmez.

Kızlık zarı dikimi Ankara


2015 senesi ilk aylarında başkentimiz Ankara'da merkezi semtler olan Kızılay ve Çankaya gibi ilçelerde bazı jinekologlar kızlık zarı dikimi yapmaktadır. Bizi hergün arayan birçok hasta Ankara'da kızlık zarı diken doktor bulmakta güçlük çektiklerini ve bize gelmek istediklerini ifade ederek uçakla veya kara taşıtları ile İstanbul'a gelerek himenoplasti ameliyatına giriyorlar. Aslında yaşadığınız yerden daha başka bir yerde kızlık zarı diktirmek gizlilik açısından çok daha iyi bence. Bu arada Ankara'da kızlık zarı dikimi fiyatları yaklaşık olarak 1500 tl civarıdır.

Vajina daraltma ameliyatı


Gerek İstanbul'da gerekse Ankara ve İzmir gibi diğer büyük şehirlerde vajina daraltma ameliyatları eskiye göre çok daha fazla talep görmeye başladı , sanıyorum kültürel düzey ilerledikçe insanların dünyevi nimetlerden daha fazla yararlanma isteklerinide beraberinde getirdi. Tek fark ise eskiden genellikle vajinal kanal yolu ile doğum yapmış bayanlarda çok görülen vajina genişlemesi sebebi ile daraltma talebi geşirken artık hiç doğum yapmamış ama evlilik öncesi cinsel birliktelikler sonucu kızlık zarı bozulmuş bayanların evlilik hazırlıklarında biri haline gelen kızlık zarı dikimi ile beraber yaptırılmaya başlanmasıdır. Yani İstanbul'da artık genellikle kalıcı kızlık zarı dikimi ve vajina daraltma aynı senasta gerçekleştiriliyor. Ankara , İzmir ve İstanbul'da vajina daraltma fiyatları yaklaşık olarak .... tl lerden başlar.

Kızlık zarı dikimi Kayseri


2015 yılı ve geçen onlarca yıldır sadece İstanbul'da değil Kayseri gibi Anadolunun büyük illerindende birçok hastamız kızlık zarı dikimi için uçakla günübirlik seyehat ediyorlar veya birçoğuda Kayseride kızlık zarı diken doktor bulamadıklarını ve o yüzden bize gelme istediklerini ifade ediyor. Gerçektende himenoplasti yani kızlık zarı dikimi çok hassas ve sanatsal yaklaşımlar gerektiren bir operasyondur , sezeryan veya giğer künt jinekolojik operasyonlar kadar kolay değildir. Gerek Kayseride kızlık zarı diken bir doktor olun gerekse İstanbul'da hiç farketmez , eğer bu işlemi yapacaksanız hastaya mutlaka sonuç garantisi vermeniz gerekir. Eğer bu garantiyi veremiyorsanız hiç dikmeyin derim. Bu arada Kayseride kızlık zarı dikimi fiyatının İstanbul'a göre çok daha yüksek olduğunu duydum , sanıyorum dikim işini yapan çok az sayıda jinekolog var.

Saç ekimi fiyatları


2105 senesi ilk aylarında İstanbul'da saç ekimi ücretleri üç aşağı beş yukarı 3000 tl ücret seviyelerindne başlıyor , tabi eğer bir seanslık saç ekimi sizin ihtiyacınızı karşılayacaksa bu saç ekim fiyatı ile durumu atlatabilirsiniz , ama hem ön tarafta hemde başınızın arka kısımlarında dökülmeler varsa size büyük ihtimal 2 seans saç ekimi gerekecek ve masrafınız büyüyecektir. İstanbul'da FUE yöntemi kalıcı saç ekimi konusunda güvenerek başınızı teslim edebileceğiniz Plastik cerrahi uzmanı arkadaşımız Doçent Op. Dr. A G'nün telefonunu vereyim : 0532 317 8973

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
İstanbul
0212 227 5519
0532 221 3007
0532 441 9825
0542 215 7724
Mezuniyet Cerrahpaşa Tıp Fak 1983