21 Temmuz 2014 Pazartesi

Kürtaj Fiyatları 2014 temmuz 21

Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları 2014 yılında İstanbul'da birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapılan yerlerde yaklaşık olarak ... liradan başlıyor ve haftaya göre artıyor, bu makalemizde kürtaj ücretleri dışında , kürtaj nasıl yapılır , vakum kürtaj nedir , kürtaj izlemek nasıldır , kürtaj nedir , kürtaj yasak mı , kürtaj sonrası , kürtaj yasağı , kürtaj maduru , kürtaj videosu gibi konularada değiniyoruz. ( Kürtaj fiyatları yorumlarını okuyun ) Konuları önem sırasına göre paragraflar halinde dizmeye çalıştık. İstenmeyen gebeliklerin planlı bir şekilde sonlandırılması işlemine klasik olarak küretaj yada küertaj diyoruz. Öncelikle kürtajın öncelikli konularına bu paragrafta yer verelim. İşte size kürtaj kuralları , kimler kürtaj olabilir, kimler olamaz , evli veya bekar farkedermi , hafta sınırı nedir , kürtajda eş izni şartmı gibi sorularınıza acilen cevap verelim :

1- Kürtajda yaş sınırı : 18 yaşından gün almaya başlayan bayanlar isteğe bağlı kürtaj olabilirler. Henüz 18 yaşından gün almayacak kadar genç olan bayanlar ise yasal velilerinden yani anne veya babalarından " kızımın kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde imzalı bir izin kağıdı getirmeleri gerekmektedir.
2- Kürtajda eş izni : Ülkemizde resmi olarak evli olan bayanlara kürtaj olabilmek için eşlerinden izin almaları zorunluluğu getirilmiştir . İmam nikahlı olupta resmi nikahı olmayan bayanlarda bu zorunluluk yoktur , yada sevgilinizden hamile kaldısanız kürtraj için bebeğin babasındna izin almanız gerekmiyor. Sadece resmi nikahlı bayanlar için bu zorunluluk vardır. Eşleri beraberinde gelemeyecek olanlar " karımın kürtaj olmasına iizn veriyorum " şeklinde imzalı bir kağıt getirmeleri gerekir.
3- Bekar bayanların kürtaj olması : 18 yaşından gün almış her bekar bayan kimselere sormadan , danışmadan , izin almadan kafalarına göre kürtaj olabilirler.
4- Kürtajda gebelik haftası sınırı : 2014 kürtaj yasası güncellemeleriyle dahada sertleştirilen kürtaj yasasına göre en geç 10 haftaya kadar bebek aldırabilirsiniz. Daha ileri haftalara yani 11 haftalık gebelik , 12 haftalık gebelik yukarısı için bir kürtaj yasağı söz konusudur. Bu konuda kanun ağır cezalar içerdiği için hiç bir jinekolog bu riski alarak sizi kürtaj edemez , boşuna doktor doktor gezmeyin kimse yapmaz . Ülkemizde yasak olan düşük ilaçları Cytotec ( misoprostol ) ve RU 486 ( mifepristone ) ilede sonuç alma ihtimaliniz yoktur.
5- Kürtajda anestezi : Son yıllarda iyice geliştirilen vakum küretaj tekniğinden sonra artık genel anestezi altında kürtaj olmaya pek gerek kalmamıştır , vakaların nerdeyse %90 ı lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile 10 dakikada acı ve ağrı hissetmeden bebek aldırıyorlar. Ayrıca kürtaj fiyatları açısındanda lokal anestezi çok ekonomik düzeylerde kalıyor.

Kürtajın kurtallarını az çok anladınız kabul ederek yolumuza devam ediyoruz. Dikkatli olunması gereken bir konu olduğu için maddeler halinde yazıyorum , ne demişler altın yerde paslanmaz , taş yağmurda ıslanmaz. Kürtaj fiyatları ve diğer jinekolojik konular hakkında bize istediğinizi sorabilirsiniz , 0212 227 5519 Turktelekom hattımız , 0532 221 3007 Turkcell hattımız ( WhatsApp ve SMS bu hatta ) , 0542 215 7274 Vodafone hatlarımız sürekli açıktır. Kıdemli asistanım Esra hanım yumuşak ses tonu ile sizi önce rahatlatıp sonrada randevu alacaktır. Ben genelde sabahtan akşama kadar hasta bakıyorum , o yüzden telefonda fazla konuşamıyorum. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya Hakkında

1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr ( Onbinlerce takipçi )
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007

10- Randevu alarak gelin :
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "
12- FUE yöntemi kalıcı saç ekimi fiyatları için:
www.sacekimiavrupa.com
13. instagramda takip et : instagram.com/drturgaykarakaya

Kürtaj fiyatları


2014 yılı yazında İstanbul Avrupa yakası ve Anadolu yakasında kürtaj fiyatları hamilelik haftanıza göre derleniyor , mesela yeni başlayan bir gebeliğiniz varsa ortalama 4 haftalık hamilesinizdir ve İstanbul'da yaklaşık ... lira civarına çocuk aldırabilirsiniz. Bu kürtaj maliyetleri hafta arttıkça basamak giib yukarı doğru çıkar , 5 haftalıksa ... tl , 6 haftalıksa ... tl , 7 haftalıksa ... tl diyerek yükselir. Kürtaj öncesi jinekolojik muayene birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapan yerlerde ücretsizdir , ama bellide olmaz , siz yinede sormayı ihmal etmeyin.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Kürtajda anestezi


Çocuk aldırdığınızda hangi tip anestezi ile işlemin gerçekleşeceğine siz kendiniz karar verebilirsiniz. Vakum kürtajının ağrısız ve acısız geçiyor olmasından dolayı son yılalrda genelde herkes lokal anesteziyi yani bölgesel uyuşturmayı tercih ediyor. Diş hekiminin dolgu yaparken kullandığı uyuşturma yöntemi gibi düşünebilirsiniz. Nadiren ben illaki genel anestezi ile kürtaj olacağım diyenlerde çıkıyor tabii , onlarıda geri çevirmiyoruz ama İstanbul'un neresine giderseniz gidin , hangi kürtaj merkezi muayenehaneyi ararsanız arayın , kürtajda genel anaestezi isterseniz sizden ek olarak yaklaşık ... tl kadar ücret isterler.

Kürtaj yasası


Hergün birçok kişi bizi arayarak kürtaj yasaklandımı , kürtaj yasağı varmı diye soruyor. 2014 kürtaj yasasına göre gebelik sonlandırma konusunda bir üst sınır belirlenmiştir , buna göre en geç 10 hafta dahil olmak üzere kürtaj olabilirsiniz . Daha ileri haftalara kürtaj yasağı tanımlanmıştır. Yaş sınırlarını zaten yukarıda konuşmuştuk.

Kürtaj izle


Kürtaj videosu izlemek isteyen birçok kullanıcı var biliyorum , ama tıbbi etik olarak ve hasta hakları çerçevesinden bakıldığında kürtaj videolarının youtube.com gibi herkese açık ortamlarda izlettirilmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacaktır. Biz hastalarımızın hiçbir bilgisini başkaları ile paylaşmıyoruz.

Kürtaj nedir ?


Kürtaj istenmeyen gebeliklerin cerrahi olarak sonlandırılmasıdır, latince küretaj yani kazıma kelimesinden çıkmıştır , gerçi artık vakum küretaj yapıldığı için eski sistem kazıma yöntemi rafa kaldırılmıştır , dolayısı ile yapılan gebelik sonlandırmaya kürtaj demek ne derece doğrudur tartışılır. Vakum küretajda rahim içine küret benzeri herhangi bir tıbbi cihaz sokulmadan , negatif basınçla gebelik kesesi dışarı alınmaktadır.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Vakum kürtaj


Gebelik sonlandırma konusunda 2014 Temmuz itibarı ile dünyadaki en güvenilir yöntem vakum küretajdır. Nerdeyse el değmeden yapılan işlemde hasta acı veya ağrı hissetmez ve eski tip kazıma küretajın komplikasyonları vakumlu küretajda pek rastlanmaz. İşte vakum kürtajın üstünlükleri :

1- Rahim içine müdahale küret sokulmadığı için ağrı ve acı pek hissedilemez
2- İşlem 10 dakika gibi çok kısa süre içinde tamamlanır.
3- Kürtaj esnasında ve kürtaj sonrası pek fazla kanama olmaz.
4- Kazıma küretaj metodunun komplikasyonları vakum küretajda pek görülmez .
5- Tamamen disposil , yani tek kullanımlık steril ve plastik malzeme kullanıldığı için kürtaj sonrası enfeksiyon riski pek yoktur.
6- Kürtaj sonrası dönem çok çok daha konforlu geçer , hasta 10 dakikalık operasyondan sonra yürüyüp gider. Kanama ve ağrısı pek olmaz.
7- Rahim içi kazıma yapılmadığı için üreme fizyolojisine etkisi fazla olmaz.

Kürtaj nasıl yapılır ?

1- Hastanın jinekolojik muayenesi ile başlanır. Kürtaja mani olabilecek durumlar varmı araştırılır.
2- Ultrason incelemesi yapılır , gebeliğin olup olmadığı , varsa kaç haftalık olduğunun günü gününe tespiti bu adımda gerçekleşir.
3- Rahim girişinin lokal anestezi ile uyuşturulması , hastanın küretaj esnasında ağrı hissetmemesini sağlar.
4- Hegar bujisi ile collum uterinin dilatasyonu.
5- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
6- Vakum aparatının karmen kanülü dış ucuna takılması
7- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin dışarı alınması
8- Kürtaj sonrası tekrar ultrason yapılarak rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
9- Hastanın masadan kakarak yürüyüp günlük yaşantısına geri dönmesi.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Kürtaj sonrası


1- Kürtaj sonrası gebelik :
Çocuk aldırdıktan sonra acaba gebe kalabilirmiyim , tekrar çocuğum olurmu diye merak ediyorsanız derin bir nefes alın , vakumlu küretajda öyle bir risk artık yok. Eski sistem kazıma küretajda nadiren rahim içi yapışıklıklar olabildiği için ( Şinesi ) böyle eski bir söylenti var , ama artık gerçek payı kalmadı.
2- Kürtaj sonrası banyo , deniz , havuz :
Çocuk aldırdıktan hemen sonra duş şeklinde banyo yapabilirsiniz , ama küvete oturmayın , denize ve havuza ise 10 gün sonra girin.
3- Kürtaj sonrası kanama ve ağrı :
Vakum küretajdan sonra ağrı ve kanama pek olmuyor , belki ilk 2 gün lekelenme şeklinde günde birkaç damla kan gelebilir , ağrı olarakta hafif adet ağrısı gibi olabilir , herhangi bir ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz.
4- Kürtaj sonrası adet :
Kürtajdan sonra ne zaman adet görmeye başlayacağını herkes soruyor aşağı yukarı , çocuk aldırdıktan sonra yaklaşık 45 gün içinde adet göreceksiniz , merak etmeyin biraz geç olacak. Bu arada adet beklerken cinsel ilişkiye girip korunmazsanız 9 ay kadar adet görmezsiniz unutmayın :) ancak bebek doğunca adetiniz başlar.

** Kürtaj hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak " anonim" i seçin )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı
İstanbul
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) WhatsApp , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
Mezuniyet Cerrahpaşa tıp fak 1983 - nerdeyse 31 yıllık vakum küretaj tecrübesi

18 yorum:

  1. Hocam kız arkadaşım adetten 2 hafta geçti ama henüz 17 yaşında , kürtaj fiyatlarınız nekadar ve yaştan dolayı sorun yaşarmıyız

    YanıtlaSil
  2. Dr. Turgay bey sormayı unuttum , İstanbul dışındayız , aynı gün gelip kürtaj olup yine aynı gün dönebilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  3. slm dr bey , ben erkek arkadaşımla sürtünme şeklinde beraber oldum , içeri giriş çıkış olmadı , adetim gecikince gebelik testi yaptım pozitif çıktı , nasıl oldu anlayamadım ama sonuçta hamileyim , asıl sorun resmi olarak başkası ile evli görünüyorum, kürtaj olmak için ne yapmam gerekir. Eş onayı almam mümkün değil anlarsınız

    YanıtlaSil
  4. Sayın doktor bey , daha önce üzüm gebeliği sebebiyle kürtaj olmuştum , şimdide 2 aylık hamileyim , kürtaj olmamda sakınca olurmu ? 2 aylık kürtaj fiyatlarınız ne kadardır.

    YanıtlaSil
  5. Dr. Turgay bey iyigünlr , ben sizin eski hastanızım 5 yıl önce kürtaj yapmıştınız şimdi yine hamileyim zaten 2 çocuk var aldırmak istiyrm , 6 haftalık kürtaj fiyatınız ne kadardır. Kamile çelik

    YanıtlaSil
  6. Hocam bende vajina genişlemesi var , hiçbirşey anlamıyorum artık , vajina daraltma fiyatlarınız kaçadır , kürtajla aynı seansta olurmu

    YanıtlaSil
  7. 18 yaşından gün almadığı için anne veya babasından imzalı kağıt getirmesi veya beraber gelmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  8. Evet vakum kürtaj 10 dakika sürer , yürüyüp gidersiniz.

    YanıtlaSil
  9. Resmi olarak evli olanlardan eş onayı gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  10. Üzüm gebeliği sonrası oluşan gebeliklere tekrar kürtaj yapılmasında bir sakınca yoktur , kürtaj fiyatlarımız için asistanımı arayınız 0212 227 5519

    YanıtlaSil
  11. Merhaba , kürtaj fiyatlarımız için asistanımı arayabilirsiniz , Esra hanım 0212 227 5519

    YanıtlaSil
  12. Vajina daraltma fiyatlarımız için lütfen asistanımı arayın 0212 227 5519

    YanıtlaSil
  13. Vajina daraltma fiyatları için lütfen asistanımı arayın

    YanıtlaSil
  14. Sevgili dr. Turgay bey , zor bir durumun var , hamileyim , babası kim bilemiyorum , bu ay 4 erkek arkadaş oldu , Türkiyeye gelip size kürtaj olmak istiyorum ve kızlık zarı dikimide yaptıracağım , aynı gün bitermi , Türkiyedeki sözlüme bakireyim demiştim, yalancı çıkmamam lazım

    YanıtlaSil
  15. Hocam herşey için çok teşekkür ederim korktuğum kadar yokmuş , kuş gibi hafifledim sayenizde. Vakumlu kürtaj çok kolaymış meğersem. Selin k.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba
    Kürtaj ve kızlık zarı dikimi aynı seansta yapılabilir

    YanıtlaSil
  17. Iyi gunler , kiz arkadasim hamile olabilir kesin birsey yok ama ...kendisi 17 yaşında , geldigimizde sadece izinleri olduguna dair imzali kağıt yeterli olurmu , veliyi arama vb. Gibi bir durum varmi ?

    YanıtlaSil
  18. 23 Oca 12:13 - Kürtaj Sarıyer: Iyi gunler
    23 Oca 12:13 - Kürtaj Sarıyer: Op. Dr. Turgay karakaya ile mi görüşüyorum?
    23 Oca 12:19 - Jinekolog Operatör Doktor: Evet
    23 Oca 12:25 - Kürtaj Sarıyer: Özel muayeneniz var mi onu sormak istemistim
    23 Oca 12:25 - Jinekolog Operatör Doktor: Evet
    23 Oca 12:25 - Jinekolog Operatör Doktor: Bakırköy
    23 Oca 12:26 - Kürtaj Sarıyer: Peki hocam kürtaj yapılacak hastanin kimlik bilgilerine gerek var mi?
    23 Oca 12:26 - Kürtaj Sarıyer: Ailesinin bilmemesi gerekiyor öğrenci kendisi
    23 Oca 12:32 - Jinekolog Operatör Doktor: Reşitse gerekmez
    23 Oca 12:33 - Kürtaj Sarıyer: Reşit kendisi peki 7 haftalik gebelik icin fiyat nedir hocam?
    23 Oca 12:33 - Kürtaj Sarıyer: İşlem zor mudur? Tehlike var midir?

    YanıtlaSil