10 Temmuz 2014 Perşembe

Kürtaj Fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul'da 2014 yılı Temmuzunda birçok kürtaj merkezi ve kürtaj yapan yerlerde yaklaşık olarak .. liradan başlayarak hafta durumuna göre artıyor . Ayrıca kürtaj yapan doktorlar arasındada çeşitli fiyat farkları olmakla beraber ortalama bahsettiğim fiyatlara çocuk aldırabilirsiniz. İstanbul'da gerek Avrupa yakasında gerekse Anadolu yakasında benzer şekilde kürtaj maliyeti oluşmaktadır. İstenmeyen gebeliklerin en olmayacak zamanda başa gelmesi nerdeyse kaçınılmaz bir hal almıştır , ne zaman başınız sıkışık olsa , iki ayağınız bir papuca giriyor durumda kalsanız birde üzerine plan dışı hamileilik gelecektir hazırlıklı olun. Parasal olarakta insan bazı zamanlarda inanılmaz dibe vurabiliyor , altın eşik , gümüş eşiğe muhtaç olur derler , aynı duruma herkes düşebiliyor . Benim tavsiyem cinsel aktif yaşamda eğer bebek yapmaya hazır değilseniz küçük kaçamakları bile koruma şemsiyesi altına almanız yönündedir, zira cinsel ilişkiye tam olarak girmeden sürtünme ile gebe kalanlar , kızlık zarı bile bozulmadan hamile olarak gelenler , kilot üzerinden hamilelik yaşayanlar okadar çok oluyor ki bende artık korktukça insanın başına daha fazla gelir demeye başlayacağım. Bu yazımızda doğurmak için hazır olmayan fakat bir şekilde gebelik durumuna düşen çiftlere yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle şunu söyleyeyim biliyorum evli değilsiniz ve gebesiniz , sakın utanmayın vede üzülmeyin , evli olmadan gebe kalanlardan oluşan bir siyasi parti olsaydı sanıyoruz ilalabet iktidar olurdu bu memlekete, yani sayınız o kadar fazal ki , kendinizi yalnız ve çaresiz hissetmeniz mümkün değil , arkanızı dönseniz direseğiniz başka bir bekar gebe bayana çarpar. Umarım sizi biraz rahatlatmışımdır bu makalemle :) ama bana telefonlada ulaşabiliyorsunuz , 0212 227 5519 sabit muayenehane telefonumuz ve 0532 221 3007 Turkcell cep telefonumuz sürekli açıktır , gece gündüz arayıp sorabilirsiniz , ayrıca bana ulaşım kanallarını aşağıda geniş olarak yazıyorum. Telefonlara genelde kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor. Kendisi kürtaj konusunda geniş bilgiye sahiptir ve yumuşak ses tonu ile sizi rahatlatacağına eminim. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya bildiriyor.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Dr. Turgay Karakaya ayrıntılar

1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007
10- Randevu alarak gelin : 0212 227 5519 - 0532 221 3007
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "

Kürtaj fiyatları İstanbul 2014

Kürtaj fiyatları 2014 yılında İstanbul'da adeta bir referans gibi olmuştur ve diğer birçok irili ufaklı il İstanbul'a bakarak kürtaj fiyatı belirleyip uygulamaktadır. Genellikle şehrin lüks semtlerinde daha yüksek çocuk aldırma maliyetleri çıkartılırken orta karar semtlerde genellikle ... liaradan başlayan kürtaj ücretleri ile karşılaşacaksınız , ama bu fiyat maalesef sabit kalmıyor ve hamilelik durumunuza göre yukarı doğru çıkabiliyor işte size İstanbul'da sıklıkla uygulanan 2014 kürtaj fiyat listesi : 4 aylık gebelikte ... lira , 5 aylık gebelikte ... tl , 6 aylık hamilelikte ise .... lira şeklinde yukarı doğru çıkıyor.

Kürtaj şartları

İstenmeyen bir gebelik başınıza geldiğinde ve kürtaj yaptırmak istiyorsanız kürtaj şartlarını iyi bilmekte fayda vardır. Şimdi kürtaj olmak için  hangi şartların olması gerektiğini listeleyelim :

1- Kürtajda yaş durumu : Kendi başınıza, yani kimseden izin almadan kürtaj olabilmek için öncelikle 18 yaşınızdan gün almanız gerekir , eğer daha küçükseniz anne veya babanızdan " kızımım kürtak olmasına izin veriyorum " şeklinde bir imzalı kağıt getirmeniz gerekiyor.
2- Kürtajda evli veya bekar olmanız : Evli bayanların kürtaj olabilmeleri için eş iznine ihtiyaçları vardır , nikahlı eşlerinden " karımın kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir yazı getirmeleri gerekir . Bekar bayanların ise 18 yaşından gün almış olmak şartı ile hiç kimseden izin almaları gerekmez . İmam nikahlı veya sevgili hayatı yaşayan bayanlarında bebeğin muhtemel babasından izin almaları gerekmiyor.
3- Kürtaj doktoru : Kürtaj ile gebelik sonlandırma yetkisi sadece Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı yani jinekolog doktorlara verilmiştir , bunun dışında aile hekimi , pretisyen hekim , başka branş hekimlerinin kürtaj yapması suç teşkil eder. O yüzden kürtaj olacağınız doktora gittiğinizde mutlaka doktorun diploma ve uzmanlık belgesini kontrol edin , genelde bu evraklar bekleme salonu duvarlarında asılı olur . ( bizde o şekilde )
4- Kürtajda hamilelik haftası : Kürtaj yasasına göre en geç 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirsiniz , daha ileri durumlarda yani 11 hafta , 12 hafta gibi gebeliklerde kürtaj yasağı vardır.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Kürtaj nasıl yapılır ?

2014 yılı hatta bence gelecek 2015 yılında bile bebek aldırma konusunda kürtaj nasıl yapılır sorusu sürekli gelecektir . Son 30 yılda istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında nerdeyse tek metod haline gelen vakum küretajın nasıl yapıldığını kısaca anlatalım :

1- Hastanın jinekolojik muayeneden geçirilmesi ve genel üreme sağlığının değerlendirilmesi
2- Ultrason ile gebelik haftasının net olarak tespit edilmesi ve kürtaja mani olabilecek herhangi bir hastalık ve veya anatomik bozukluk olup olmadığının kontrolü.
3- Rahim girişinin yani portio uterinin lokal anestezik ilaçlarla uyuşturulması
4- Hegar bujisi ile rahim kanalı yani collum uteri dilatasyonu
5- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
6- Steril vakum aparatının karmen kanülüne bağlanması 
7- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin dışarı alınması
8- Kürtaj sonrası yeniden ultrason yapılarak rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
9- Hastanın masadan kalkarak yürüyüp sosyal yaşantısınıa geri dönmesi

Kürtaj yasası

2014 kürtaj yasasına göre gebelik sonlandırma konuusnda bir üst sınır belirlenmiştir , buna göre istenmeyen hamilelik durumu yaşayan bayanlar ister evli , ister bekar olsunlar en geç 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirler , daha ileri bir gebelik varsa bu durumda kürtaj yasağı söz konusu olacağından çeşitli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Kürtaj fiyatları İstanbul Anadolu yakası

İstanbul Anadolu yakasında kürtaj fiyatları 2014 yılında Avrupa yakasına göre az daha yüksektir , bunun en önemli sebebi jinekolog sayısının Avrupa yakasına göre 1/4 oranında olmasıdır. Zaten yaşayan nüfus olarakta Anadolu yakası aynı oranda azdır. Yinede Anadolu yakası kürtaj fiyatlarının birçok kürtaj merkezi jinekolog muayenehanesinde ... liradan başladığını söyleyebiliriz.

Kürtajdan sonra banyo yapılır mı ?

Evet kürtajdan sonra ayakta duş şeklinde banyo yapabilirsiniz , ama küvete oturarak banyo yakmak , denize girmek , havuza girmek  kürtaj sonrası 10 için çok sakıncalıdır. Rahim kanalı henüz açık olduğu için her türlü mikrop yukarı doğru girebilir.

Kürtaj fiyatları İstanbul Avrupa yakası

İstanbul Avrupa yakası kürtaj fiyatları konusunda sadece İstanbul geneli değil tüm Türkiye açısından belirleyici bir yer tutar , bunun sebebi ülkenin en uzak illerinden bile birçok bayan kürtaj yaptırmak için İstanbul avrypa kakasına gelir , özelliklede evlilik dışı gebeliklerde gizlilik önemli olduğu için İstanbul büyük şehir tercih edilir. İstanbul avrupada kürtaj fiyatları en geleneksel hali ile 400 liaradan itibaren başar ve gebelik haftanıza göre yukarı doğru haraket eder. En fazla 10 haftaya kadar kürtaj yaptırabilirsiniz.

Kürtaj tehlikeleri

Kürtaj gebelik sonlandırmada en güvenli yöntemidir , kürtaj hapı Cytotec ( Misoprostol ) veya RU 486 ( Mifepristone ) adlı düşük ilaçları bile kürtajdan çok daha tehlikelidir ve zaten bu yüzden ülkemizde yasaklanmıştır. Şimdi kürtajın olağan tehlikeleri nelerdir onlara bir bakalım , eskiden yani vakum küretaj uygulamsı yokken rahim içi endometrium dokusu çepeçevre kazınırak küretaj yapılırdı ve bu künt yöntemde daha sık komplikasyon olurdu , ama artık vakum küretaj yönteminde Allaha şükür bu tehlikeleri pek görmüyoruz. Şinesi , rahim içinde oluşan yapışıklıklardır , rahim perforasyonu , eskim sistem kürtajda aşırı kazıma yapıldığında olabilir.

Kürtaj izle

Kürtaj görüntüleri izlemek , yada kürtaj videosu seyretmek isteyen hergün binlerce kişi internette arama yapıyor , genellikle yabancı ülkelerde yasa dışı şartlarda çekilmiş kürtaj videoları izlenmek üzere internette dolaşıyor , bu tip kürtaj videolarının yayınlanmasını son derece etik dışı buluyoruz.

Kürtaj fiyatları nedir puanı

Kürtaj fiyatları nedir , kaç paradır diye hergün yüzün üzerinde telefon alıyoruz , sanıyorum jinekolojide kızlık zarı dikimi fiyatları ve kürtaj fiyatları en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle İstanbul'da 2014 yılında ve önceki 10 yılda kadın hastalıkları ve doğum branşında gebe takiplerinden daha fazla kürtaj konusunda vaka olmaya başladı .

** Kürtaj fiyatları İstanbul hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seçiniz. )

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
İstanbul
0212 227 5519 - 0532 221 3007
Mezuniyet Cerrahpaşa Tıp Fak 1983

 

14 yorum:

  1. Turgay hocam ya ben yine gebe kaldım , okadar dikkat ediyorum ama hapları sürekli unutuyorum , 2 hafta geçti adetimden sanırım 6 haftalık gebeyim , geçen sene indirim yapmıştınız bana bu senede istiyorum hocam bakın devamlı hastanız oldum namıgül p.

    YanıtlaSil
  2. Hocam öğrrnmeye bile korkuyorum ama sanırım hamileyim , göğüslerim kocaman oldu taş gibide sertleşti , vajinam hep nemli oldu ve çok sıcak. Canım turşu istiyor falan , sadece bir kere seviştik ondada dışarı boşaldı , ama kaptım sanırım 4 gündür adet yok yardım edin. Kürtaj fiyatlarınız nekadardır öğrenci kızlara indirim varmıdır

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kürtaj fiyatları konusunda devamlı hastalarımıza her zaman yardımcı oluyoruz biliyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  4. kürtaj fiyatlarımızda öğrenci kardeşlerimize indirimler yapıyoruz. Bende üniversiteyi İstanbul'da yurtta kalarak bitiridiğim için siizn durumunuzu daha iyi anlayabiliyorum

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar dr. Turgay bey , kürtaj fiyatlarınız bizim samsuna göre çok iyi , burda 2 katı ücret diyorlar , hafta sonu istanbula geliyorum pazar açıksanız bir randevu alayım sizden 7 haftalık kürtaj için asistanınızdan fiyat almıştım. Kürtaj sonrası cinsel ilişki için kaç gün beklemeliyim

    YanıtlaSil
  6. Hocam , 3 kez kürtaj olan bir bayan olarak yine hamileyim , bu sefer beni kürtaj ettikten sonra noolur spiral takın , dokunsa gebe kalıyorum . 5 haftalık kürtaj fiyatlarınız nedir ?

    YanıtlaSil
  7. Doktor bey mrba size utanarak bisey soracağım yardımcı olursanaz gerçekten sevinirim ben kız arkadaşımla birlikte oldum arkadaşımın adeti biteli 2 gün geçmişti ilk olarak ilişkiye girdik dışarı bosaldım 15 dk sonrada ikinci kere ilişkiye girdim ama girmeden önce cinsel organımı su ile yıkadım ikinci iliskimizdede dışarı başaldım aklıma takılan şu internette mezi(zevk suyu)nın içinde de bi miktar siperm olduğu yazıyo acaba gebe kalma olasılığı varmı varsa da % kaç sizin gibi profesyonel birinin beni rahatlatmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Adet biteli 2 gün olduysa teorik olarak gebelik olamaz

    YanıtlaSil
  9. hamıleyım yaşım 16 ve ıstemeyerek hamıle kaldım annemın suandahaberı var  
    cocuk kaç aylık bılmıyoruz ama tahmını 6 yada 7 aylıktır annemle bırlıkte  
    sezeryan dogum olmasını ıstıyoruz yaşım tutmuyor ama annemın herseyden  
    haberi var normal haftasında sezeryanla dogum olablırmı başka kımselere  
    ıntıgal edılırmı bıde suanda muayn olmak ıstıyorum ama annem cekınıyro ve  
    gıdemıyoruz hastaneye acaba gıtsek annem yanımda olacagı ıcın bı sıkıntı  
    cıkarmı nolursunuz acıl cvp verin

    YanıtlaSil
  10. Merhaba annenizin onayı olduğu için sıkıntı olmaz

    YanıtlaSil
  11. Doktor bey merhaba 1 buçuk ay once birlikteligim oldu ve 1 saat gecmeden ertesi gün hapi kullandim hastaligim 20 gun gecti olamadim fakat sivilcilerim cikti siskinlik var arada mide bulantim ve koku ya karsi tiskintim var dun idrar testi yapti direk cift cizgi cikti hamile olabilir miyim gerçekten ve bugun kan testi yapicagim ins onda birsey cikmaz cikarsa eger siz kurtaj ne kadara yapiyorsunuz ve kimsenin bu durumumdan haneri yok. Oncelikle hamilemiyim?

    YanıtlaSil
  12. İdrarda gebelik testinin çift çizgi çıkması kesin hamile olduğunuzu gösteriyor. Kürtaj fiyatları gebelik haftasına göre artar. Ayrıntılı fiyat almak için asistanım esra hanımı arayın 0212 227 5519 - 0532 221 3007

    YanıtlaSil
  13. Iyi gunler izin belgesini ne sekilde getitebiliriz ailem sehir disinda oldugu icon bu durumdan sadece annemin.haberi.var

    YanıtlaSil
  14. 23 Oca 00:43 - Adet Gecikmesi: iyi geceler bisey sorabilirmyim
    23 Oca 00:43 - Adet Gecikmesi: rahatsz ediorum k.bakmayin
    23 Oca 07:49 - Jinekolog Operatör Doktor: Tabi
    23 Oca 15:02 - Adet Gecikmesi: 3 hafta once iliski yasadm adetm bi hafta geckti test yaptm poztf cikti
    23 Oca 15:02 - Adet Gecikmesi: direk aldirmalimiym yoksa kadn doguma filanmi gtmem gerekio
    23 Oca 15:42 - Jinekolog Operatör Doktor: Alırız
    23 Oca 15:48 - Adet Gecikmesi: hicbise yapmadan gelsem yeter yani
    23 Oca 16:58 - Jinekolog Operatör Doktor: Evet

    YanıtlaSil