1 Temmuz 2014 Salı

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları 2014 senesi İstanbul'da jinekolog arayanların aklına gelen ilk soru oluyor herzaman. Birçok kürtaj merkezinde genellikler ortalama olarak ... liradan başlayıp haftaya göre artıyor. Kürtaj ücretleri nekadardır , kürtaj nasıl yapılır , kürtaj sonrası adet kaç gün sonra başlar , kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı kaç paradır gibi başka sorularda yöneltilmiyor değil. İstanmeyen hamillelikler başa gelince önce bir şaşkınlık yaşarsınız sonrada şansınıza küsersiniz ama merak etmeyin erişkin sorunları arasında en kalabalık olduğunuz konu kürtaj olmaktır, aynı anda binlerce kadın sizin düşüncelerinizi paylaşıyor , Allah gümüş kapıyı kapatırsa altın kapıyı açar derler , unutur gidersiniz zamanla ama gebeliği sonlandırmayı düşünüyorsanız fazlada vakit kaybetmeyin zira kürtaj yasasına göre en fazla 10 haftaya kadar çocuk aldırabilirsiniz. Plan dışı gebeliklerin %80 i heniz evli olmayan bekar çiftlerde meydana geliyor , ama bir bayan olarak bekar gebe kalanlar kürtaj konusunda evlilere göre çok daha şanslı bence zira izin almaları gereken kimse yok , bu arada evli bayanların eşlerinden kürtaj için izin almaları gibi bir zorunluluk var ülkemizde , yani evliyseniz çocuk aldırmak için eşinizden " eşimin kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir onay kağıdı almanız gerekecek. Biliyorum insan haklarına aykırı bir durum ama bizim ülkemizde bu şekilde uygulanıyor. Bekar bayanların kürtajda en fazla önem verdiği unsur genelde gizliliktir , yapılan çocuk aldırma işleminin tamamen gizli kalması ve .. işlenmemesi arzu edilir , kürtaj yapan özel hastaneler ve tıp merkezileri... oldukları için yapılan her işlemi .. bildirme zorunlulukları olduğundan bu gizlilik ilkesi pek dikkate alınmıyor , ama bereket versin ki özel jinekolog muayenehanelerinde SGK anlaşması olmadığı için full gizli kürtaj olabiliyorsunuz. Kafanızda kesinleşmiş kürtaj kararı ile bir jinekolog aramaya başladınız ve acaba kürtaj konusunda en iyi jinekolog kimdir diye merak ediyorsunuz , açın google'ı ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , çıkan listeye bakın , bu arada ... ilk sayfada bulacaksınız :) Aklınıza takılan , uykunuuz kaçıran ne varsa bize sorabilirsiniz , 0212 227 5519 sabit Türktelekom numaramız ve 0532 221 3007 Turkcell cep telefonumuz sürekli açıktır, sıklıkla telefonlara kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor , kendisi 10 yıldır benim yanımda çalıştığı için gerek kürtaj konusunda gerekse kızlık zarı dikimi hususlarında oldukça bilgi sahibidir , yumuşak ses tonu zaten sizi rahatlatacaktır merak etmeyin. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya bildiriyor.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

1- Kürtaj ücretleri

Kürtaj ücretleri İstanbul'da 2014 yılı yazında bir jinekolog geleneği olarak gebelik haftasına bakılarak fatura ediliyor , sıklıkla kürtaj fiyatlarındaki taban ücret .. liradan başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor , 4 haftalık bir gebeliğiniz varsa ... lira , 5 haftalıksa ... tl , 6 haftalık ise ... lira şeklinde yukarı doğru bir çıkış söz konusu oluyor. Kürtaj ücretlerine İstanbul'da neler dahil diye sorarsanız muayene ücreti ve ultrason görüntüleme maliyetleride genellikle size telefonda söylenen kürtaj ücretlerine dahil ediliyor.

2- Kürtaj izle

Kürtaj izlemek , kürtaj videosu indirmek veya youtube.com'da kürtaj seyretmek tıbbi etik açısından son derece yanlış geliyor bana , hiç bir kadın kendi kürtajını bideo olarak başkalarının seyretmesini istemez , genellikle yurtdışında gizli kameralarla çekilen kürtaj görüntüleri elden ele internette paylaşıyorlar , hem hasta gizlilik ilkelerine hemde tıbbi etiğe aykırı olduğu için biz bu tip kürtaj videolarını desteklemiyoruz.

3- Kürtaj yasası

Kürtaj yasası 2014 yılında güncellenmekle beraber aslında 2013 yılında düzenlenmiştir ve ilk olarak kanunlarda yer alması nerdeyse 15 yıl öncesine dayanır , özetle kürtaj yasasında son durum olarak en geç 10 haftaya kadar çocuk aldırabilirsiniz , 10 haftadan sonra yani 11 haftalık , 12 haftalık ve daha ileri haftalarda kürtaj yasağı söz konusu olacaktır. Tabi ek olarak 18 yaşın altında iseniz anne veya babanızdan " kızımın kürtaj olmasına izin veriyorum " diye bir izin kağıdı almanız gerekiyor.

4- Kürtaj sonrası

Kürtaj sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken hususları maddeler halinde sıralıyorum :

1- Kürtaj sonrası cinsel ilişki için 10 gün bekleyiniz
2- Kürtaj sonrası kanama vakum küretaj uygulamasında pek rastlanmaz.
3- Kürtaj sonrası ağrı ancak adet ağrısı boyutunda hafif bir ağrıdır ve 1 gün sonra genelde geçer.
4- Kürtaj sonrası adet kanaması yaklaşık 45 gün sonra başlayacaktır merak etmeyin.
5- Kürtaj sonrası hamilelik 2 hafta içinde her ana hamile kalabilirsiniz aman dikkat.
6- Kürtaj sonrası banyo , hemen aynı gün bile yapılabilir ama ayakta duş şeklinde yıkanınız.

5- Kürtaj yasağı

Kürtaj yasağı 2014 yılı kürtaj yasasına göre 10 haftayı geçen gebelikler için getirilmiş bir kısıtlamadır , eğer 10 haftayı geçen bir hamilelik söz konusu ise isteğa bağlı kürtaj olmanız veya sizi bir jinekoloğun kürtaj etmesi ciddi anlamda suç teşkil eder ve bu konuda gerçekten ağır cezalar getirilmiştir , bizi telefonla hergün birçok bayan arıyor ve 10 haftayı geçkin kürtaj olmak istediklerini söylüyorlar ama biz prensip olarak hangi sebeple aldırmak istiyor olursanız olun 10 haftayı 1 gün bile geçse kürtaj yapmıyoruz.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

6- Kürtaj videosu

Kürtaj videosu izlemek isteyen birçok genç internet kullanıcısı hergün internetin altını üstüne getirerek kürtaj videosu araştırıyor , ben daha fazla istenmeyen gebelik sorunu yaşayan bayanların bu konuda kürtaj videosu aradığını düşünürdüm ama istatistikler nedense erkeklerin kadınlardan daha fazla kürtaj videosu izlediklerini ortaya koymuş . Bu konuda yorumu ben size bırakıyorum . Biz tıbbi etik olarak kürtaj video izletmeye karşıyız.

7- Kürtaj nasıl yapılır

Kürtaj nasıl yapılır , kürtajda neler olur gibi sorular içinde bu paragrafı koydum , günümüzde en sağlıklı ve risksiz metod olan vakum küretajı saf safha size yazıyorum :

1- Hastanın jinekolojik açıdan muayene edilmesi
2- Ultrasonla fetüsün incelenmesi ve gebelik haftasının net olarak saptanması
3- Rahim girişinin lokal anastezik ilaçlarla uyuşturulması 
4- Rahim ağızının uyuşması için birkaç dakika beklenmesi
5- Hegar bujisi ile collum uteri dilatasyonu safhası
6- Karmen kanülünün collum uteriye yerleştirilmesi
7- Vakum aparatının karmen kanülüne bağlanması
8- Negatif basınç verilerek gebelik kesesinin komple dışarı alınması
9- Hastanın tekrar ultrasona alınması ve rahim içinde parça kalmadığından emin olunması
10- Hastanın yürüyerek evine işine , hayatına geri dönmesi.

8- Kürtaj sonrası hamilelik

Kürtaj sonrası hamilelik nerdeyse iki hastadan birinin merak ettiği bir konudur , sıklıkla eski dönemlerde kazıma metodu ile kürtaj olmuş anneler veya büyük ablalar toy kızlara kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olabileceğinden bahsederler , ama artık günümüzde rahim içine herhangi bir tıbbi cihaz sokmadan ve rahim içi endometrium dokusunu kazımadan yapılan vakum küretaj uygulamsından dolayı bu tip endişeler geçmişte kaldı , yani kürtaj sonrası ne zaman isterseniz gebe kalabilirsiniz , siz merak etmeyin.

9- Kürtaj nedir

Kürtaj nedir ? , kürtaj cerrahi olarak gebeliğin sonlandırılmasıdır , latince kazıma anlamına gelse bile artık kazıyarak kürtaj yerine sadece vakumla küretaj yapılmaktadır . Genellikle istenmeyen gebeliklerin isteğe bağlı olarak sonlandırılmasında kullanılır. Jinekolojide kızlık zarı dikimi ve kürtaj en fazla uygulanan cerrahi işlemlerdir .Kürtaj genellikle lokal anestezi altında yapılır , yani bölgesel olarak uyuşturulur.

10- Kürtaj fiyatları İstanbul

Kürtaj fiyatları İstanbul'da diğer illere göre çok daha ucuzdur , bunun sebebi periferik illerde yani uzak şehirlerde jinekolog sayısının az olması ve bayanların fazla seçme şansı olmadığı için ordaki mevcut kadın doğumcuların uyguladıkları kürtaj fiyatlarına evet deme zorunluklarıdır. Ama İstanbul Türkiyenin en güzel şehri olmakla beraner aynı zamanda sağlık hizmetlerinde nerdeyse ülkenin 1/3 üdür. İstanbul'da kürtaj yapan birçok jinekolog vardır ama kürtaj konusunda hangi jinekolog daha iyi diye merak ediyosanız eski dostunuz google'ı açın ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , listeyi inceleyin , ... ilk sayfada bulacaksınız .

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

11- Kürtaj fiyatları İzmir

Kürtaj fiyatları İzmir'de genellikle İstanbul'a yakın fiyat ölçeklerinde seyretmektedir , bence İzmir kadın doğum konusunda Ankara'yıda sollayarak İstanbul'dan sonra 2. büyük şehirdir. İzmirde kürtaj fiyatları aynı İstanbul gibi genellikle ... liaradan başlıyor ve gebelik haftasına göre azar azar artıyor. Jinekolojik muayene ve ultrason için ayrıca para istenmiyor.

12- Kürtaj fiyatları ekşi

Kürtaj fiyatları ekşi sözlükte çok bahsedilen bir konu , sanıyorum insanları hiç beklemdikleri bir anda yakalayan bu istemsiz masraf oldukça ilgi çekiyor. Biz Türk milleti olarak genelde günübirlik yaşamayı severiz ve paramız olduğunda sonuna kadar harcarız ve cep telefonu konusunda bile en lüks modelleri en janjanlı kıyafetleri seçeriz , ama zor günler için beklenmedik masraflar içinde bir güvence birikimi yapmakta fayda var , zor zamanda insan öz kardeşinden bile yardım alamayabilir , Allah kardeşi kardeş yaratmış , kesesini ayrı yaratmış derler.

13- Hamilelik belirtileri

Hamilelik belirtileri cinsel aktif her kadının nerdeyse her ay kendinde aradığı değişikliklerin başında gelir , acaba hamilemiyim , acaba bu ay gebemi kaldım, bugün adet olmama gerekiyordu regli olmadım , inşallah yarın olacağım gibi kaygılar bazen ciddi krku boyutunda insanın eteklerini tutuşturuyor. İşte gebelik belirtileri :

1- Göğüslerde büyüme ve sertleşme , gerginlik , ağrı.
2- Sabah aç karnına bulantı ve bazen kusma
3- Baş dönmesi ve tansiyon düşmeleri
4- Cinsel istekte anormal artmalar
5- Adet gecikmesi ( Bu en önemlisidir )
6- Vajinal şeffaf akıntı , sıcaklık hissi , kırmızılık
7- İştah değişikliği , aşerme
8- Yüzde parlaklık , güzelleşme
9- Kilo alma
10- Sık idrara çıkma

14- Kürtaj fiyatları kadınlar kulübü

Kürtaj fiyatları kadınlar kulübündede çok bahsedilen bir konudur , birçok bayan kürtaj öncesi veya kürtajdan sonra interneti açarak kadınlar kulübü adlı forumda buluşurlar ve kürtajla ilgili izlenminlerini orada paylaşırlar , ama benim dikkatimi çeken kürtaj fiyatları konusunda biraz abartılı sohbetler geçmesidir , kürtaj olan bayanların çoğu jinekologlara ödedikleri paralara nerdeyse %50 zam yaparak kadınlar kulübünde paylaşımda bulunuyorlar :)

15- Gebelik testi

Gebelik testi aktif cinsel yaşantısı olan her bayanın alet çantasında olması gereen vazgeçilmez parçalardan biridir , adetiniz gecikti , bir gün bekleyin , iki gün bekleyin ama 3. gün hala birşey yoksa mutlaka bir adrarda gebelik testi yapın , her eczanede bulunan  çokta ucuz ürünlerder , yaklaşık 10 liraya en kral gebelik testini alabilirsiniz. İşte piyasada satılan gebelik testleri ve fiyatları :

Predictor early erken gebelik testi : 7.5 TL
Nova gebelik testi : 2.7 TL
Albi gebelik testi : 1.25 TL
Fortune gebelik testi : 4 TL
Oncomed gebelik testi : 1.42 TL
Labmen gebelik testi : 2.75 TL

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

16- Cvp kürtaj fiyatları nedir forum

Cvp kürtaj fiyatları nedir forumlarda sıklıkla karşınıza çıkan bahislerdir , İstanbul'da 2014 yılında gerek kürtaj , gerekse kızlık zarı dikimi sayısındaki artış forumlarında dikkatini çekmiş olasa gerek ve kadın erkek demeden birçok forum üyesi alt bölümlerde kürtaj fiyatlarını tartışıyor oluyorlar , hangi jinekolog kaç paraya kürtaj yapılıyor , en iyi kürtaj doktoru kimdir , kızlık zarı diken en iyi doktor nerdedir gibi sorular.

17- Kürtaj fiyatları 2014

Kürtaj fiyatları 2014 yılı yazında diğer aylara göre çok azda olsa bir miktar yüksek olabiliyor , sanıyorum İstanbul'da birçok jinekoloğun tatile çıkması ve adeta birkaç nöbetçi kürtaj yapan doktor bırakır gibi kalan doktorların az daha yüksek fiyatlara kürtaj yapıyor olması olarak değerlendirilebilir . Ama yinede İstanbul'da 2014 kürtaj fiyatlarının ... liaradan başladığını söyleyebiliriz.

18- Kürtaj fiyatları 2015

Kürtaj fiyatları 2015 senesinde acaba nekadar olacak , 2014 e göre daha yüksek çocuk aldırma fiyatları bekliyor olabilir mi ? , aslına bakarsanız Avrupa ülkeleri ve Amerika ile kıyaslandığında en ucuz kürtaj fiyatları bizim ülkemizde olduğunu söyleyebilirim , batı ülkelerinde genelde 10 katı rakamlar söz konusu oluyor. Sonuç olarak bence seneye yani 2015 kürtaj fiyatları yine haftaya göre değişmekle beraber İstanbul'da ... liara seviyelerinden başlayacaktır.

19- Vakum küretaj

Vakum kürtaj yada vakumlu kürtaj denilen metod şu anda dünyadaki en güvenli ve risksiz gebelik sonlandırma metodudur. Daha önceleri yani bundan 30 yıl kadar öncesine dönersek vakum teknolojisinin bilinmediği yıllarda rahim içindeki gebeliğin yuvalandığı endometrium denilen doku çepeçevre kazınarak körlemesine kürtaj yapılırdı , ama artık günümüzde ultrason sistemlerininde gelişimi ile vakum küretaj son derece sağlıklı bir şekilde yapılabiliyor ve gebellikle komplikasyon görülmüyor. İşte vakum küretajın avantajları :

1- Rahim içi kazıma yapılmayacağı için sadece lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma ile yapılabilir , genel anesteziye genellikle gerek kalmaz.
2- Rahim içi kazınmadı için hasta kürtaj esnasında herhangi bir ağrı hissetmez.
3- İşlem 10 dakika gibi çok kısa sürede tamamlanır.
4- Kürtaj sonrası hasta masadan kalkarak yürüyüp işine gücüne , sosyal hayatına anında geri döner , kürtaj sonrası istirahat gerektirmez.
5- Rahim içinde parça kalması gibi komplikasyonlar pek görülmez
6- Kullanılan tüm tıbbi malzeme disposibl ve steril olduğu için kürtaj sonrası enfeksiyon pek rastlanmaz.
7- Rahim içi kazıma olmadığı için son derce esoft bir metoddur ve kürtaj sonrası hamilelik gibi endişelere yer bırakmaz.

20- Düşük

Düşük yani abortus , gebelik sürecinin istenmeden sona ermesi eylemidir , birçok sebeple düşük oluşabilir , işte size düşük sebepleri :

1- Karın gölgesine travma , çarpma , düşme sonucu düşük
2- Bebekte var olan bir genetik bozukluk veya ağır bir konjenital hastalıktan dolayı başlayan düşük
3- Cytotec ( Mizoprostol ) veya RU 486 ( Mifepristone ) gibi düşük ilaçları kullanılarak başlatılan tehlikeli düşükler.
4- Annede ağır hastalıklar sonucu ortaya çıkan düşükler
5- Collum yetmezliği veya diğer rahim bozuklukarından kaynaklanan düşük
6- Rahim içinde fetüsün ölmesi sonucu ortaya çıkan düşük 

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.

21- Kürtaj evli - bekar

Bekar kürtaj veya evli kürtaj bir jinekolog için pek farkeden bir ön şart olmamakla beraber henüz evli olmayan sevgililerde istenmeyen gebelik ortaya çıkınca bir panik havası yaşanıyor , acaba bekarken kürtaj olunabilirmi , yada evli olmadığım için kürtaj olmazmıyım gibi . Ama merak etmeyin evlide olsanız bekarda olsanız 18 yaşındna gün aldıysanız özgürce kürtaj olabilirsiniz. Sadece evli bayanlar kürtaj olmak için kocalarından " eşimin kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir kağıt getirmeleri gerekiyor.

22- Kızlık zarı dikimi

Kızlık zarı dikimi İstanbul'da 2014 yılında genellikle 2 farklı metodla yapılabiliyor , ama kızlık zarı diktirenlerin %90'ı flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimini tercih ediyorlar , kalan %10 luk kesim istemeye istemeyede olsa geçici kızlık zarı diktirmek zorunda kalıyorlar , bunu sebebi ise flep yönteminin 20 gün kadar iyileşme süresine karşılık geçici kızlık zarı dikiminde dikimden hemen sonra kullanılabilirlik durumudur. Benimde size tavsiyem flep yöntemi kalıcı kızlık zarı zarıdır , İşte flep yöntemi avantajları :

1- Flep yöntemi orijinal kızlık zarından farksızıdır , kanıyla canıyla yaşayan bir kızlık zarınız olur.
2- Flep yöntemi cinsel ilişkiye girmezseniz hayat boyu bakirelik sağlar.
3- Flep yönteminde cinsel ilişkiye ne zaman girrerseniz girin mutlaka kızlık zarı kanaması ortaya çıkar.
4- Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi kesinlikle anlaşılmaz. 

Kızlık zarı dikimi fiyatlarına gelecek olursak İstanbul ve Ankara'da 2014 yılında yaklaşık olarak 1500 lira seviyelerinden başlar ve 2500 lere kadar çıkabilir.

23- Kürtaj yapan yerler

İstanbul'da kürtaj yapan yerler birçok özel hastane , tıp merkezi ve özel jinekolog muayenehaneleridir diyebilirim . Ama burda dikkat edilmesi gereken hassas bir nokta var , eğer evli değilseniz ve kürtaj olayınızın gizli tutulmasını istiyorsanız özel hastaneler ve tıp merkezileri..anlaşmalı olduğu için size yapılacak kürtaj işlemini ... geçirme zorunlulukları vardır , oysa özel jinekolog muayenehaneleri ... olmadığı için böyle bir risk söz konusu değildir.

24- En iyi kürtaj doktoru

İstenmeyen gebeliğe yakalanan çiftlerin harıl harıl internette jinekolog aradığını ve kürtaj fiyatı aldıklarını herkes bilir ama kürtaj konusunda en iyi ve en tecrübeli jinekoloğa gitmek istiyorum diyorsanız , açın google'ı ve yazın " en iyi kürtaj doktoru " diye , çıkan sonuçlara bakın , .. ilk sayfada bulacaksınız .

25- Kürtaj tehlikelimidir

Kürtaj tehlikelimidir ? sorusunu bana 30 yılm önce sorsaydınız size evet cevabı verirdim , neden derseniz vakum kürtaj öncesi rahim içi endometrial dokunun kazınması ile yapılan küretajlarda çok hatalar yapılabiliyordu , mesela küret denilen ucu keskin uzun sapli bir tatlı kaşığına benzeyen tıbbi aletle kazıma işlemi fazla yapıldığında uterus delinebiliyordu veya şinesi denilen rahim içi yapışıklıklar olabiliyordu , ama bereket versin nerdeyse 30 yıldır uyguladığımız vakum küretaj metodunda rahim içi, müdahale olmadığı için herhangi bir yan etki veya kürtaj tehlikesi oluşmuyor.

** Kürtaj ücretleri hakkında yorumları oku , yorum yaz , soru sor ( isimsiz yorum yazmak için " yorumlama biçimi " olarak "anonim" i seçiniz.


Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
Mezuniyet Cerrahpaşa tıp fak 1983 - nerdeyse 31 senelik vakum küretaj ve flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi tecrübesi anlatıyor :)
İstanbul
0212 227 5519 - 0532 221 3007
Lütfen telefonla randevu alarak geliniz.

12 yorum:

  1. Sayın doktorum , kürtaj fiyatları 9 haftalık olursa nekadara olur , ayrıca sızıntı şeklinde kanama ve kasık ağrısıdıvar , birşey olurmu , kürtaj sonrası işyerimden izin almam gerekirmi

    YanıtlaSil
  2. Hocam ben yaklaşık 3 aydır qlairista doğum kontrol hapı kullanıyorum.. dün ilk kez unuttum ve unuttuğumu bu sabah fark ettim.. yani normalde akşam 20:00 da içiyorum bugün 11:00 da içtim dün 20:00 de içmem gereken hapı.. unuttuğum ilaç 19. ilaç.. ve sonradan fark ettim ki ilacın içinde 18.-24. günler arasında unutulan hapı almayınız yeni kutuya başlayınız gebelik için de 9 gün boyunca ek yntem kullanınız diyordu.. ben sanırım 24.-25. günler arasında yazanı okudum yanlışlıkla orda devame din yazıyordu çünkü.. yani anlayacağınız bir hata yaptım.. ve sabahtan beri bulabildiğim eczacı jinekolog herkese sormaya çalıştım ama inanın her kafadan bir ses çıkıyor.. ben ağrı kesici konusunda bile hassasım bve doğal olarak şimdi bu durumdan çekiniyorum.. eğer tek sıkıntı gelecek 9 gün gebeliğe karşı ek korumaysa sorun yok bi şekilde haledilir fakat bu yanlış yüzünden hormonal bir düzensizlik yada daha kötüsü olur mu?? yani kısacası ne yapmam gerekiyor ve bu yanlış kullanımın sonucu büyük bir sıkıntı olur mu? bilgi verirseniz çok sevinirim.. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Turgay bey iyi günler ügünüm buradan rahatsız ediyorum sizi ama :/ Ben kız arkadaşımla ters ilişki yaşadım ben uzanıyordum oda üzerime oturdu anal bi ilişki yaşadık ve ben erkekliğime tukureyim ki kendime sahip olamadım ve içine boşaldım.. üstelikte adet döneminin tam ortasında 28 günün ortalarında bi gunde yasadık bu olayı... boşaldıktan hemen 7-8 sn sonra ayagı kalktı duşa gitti o bölgelerini yıkadı tuvalete oturdu sonra tekrar yıkadı ama riskli dönemde oldugu için içim rahat etmedi sabah kalkar kalmaz yani olaydan 9 saat sonra eczaneden 48 tl ella diye bi ertesi gün hapı aldım ve 9 saat sonra hapıda içti ama hala içimde bir korku bi kuşku olay 3 gün önce basımıza geldi lütfen yardım edin :/

    YanıtlaSil
  4. Dr. Turgay bey kürtaj fiyatlarınızı asistanınızda n öğrendim bana çok makul geldi ve yarın Allah kısmet ederse yanınızdayım , yalnız size telefonda söyleyemedin biraz utanıyorum , ben kara çarşaflıyım ve bekarım , sorunmu sizin için.

    YanıtlaSil
  5. merhaba , siz hiç merak etmeyin bizim hastalarımızın yaklaşık %30 u sizin tarifinize uygun başörtülü hanımlardır , bunun yanında her kesimden hastamız vardır , tıp biliminde ırk din ve dil ayrımı yapmıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Anal seks hamileliğe yol açmaz , ama bazı durumlarda bacak arasına boşalan spermler vajina kanalına gidebiliyor, gerekli önlemleri almış görünüyorsunuz , bundan sonra yapılacak şey adet gününü beklemek ve 3 günden fazla gecikme olursa gebelik testi yapmaktır.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba , doğum okontrol hapı kullanımında unutulan haplar hatırlandığında toplu olarak alınır , 2 den fazla gün unutulmuş ise ikişer ikişer eksik tamamlanır ve normalde almanız gereken hapıda ayrıca alırsınız . Böyle durumlarda oral kontraseptiflerin gebelikten koruma ihtimali azalır ve bir sonraki adet siklüsüne kadar ek koruma gerekir.

    YanıtlaSil
  8. gebelikte sızıntı şeklinde kanama ve kasık ağrısı düşük ihtimaline delalet olabilir , vakit kaybetmeden muayene edilmeniz gerekir , bu arada kürtaj fiyatlarımız makuldür , 10 haftayı geçmediği sürece sorun olmaz. randevu için asistanımı arayın 0212 227 5519 - 0532 221 3007 Esra hanım

    YanıtlaSil
  9. Doktor bey iyi günler. Kız arkadaşım yurt dışından geldi ve geçen ayin 31 in de adet görmüş. On gün önce İlişkiye girdik hem korunuyordum hemde içe boşalma olmadi.Onun hesabına göre 2 3 gün önce adet olması gerekiordu. ama hala adet olmadi.gogusun de sertleşme var. Ve ağrı oldugunu söylüyor. Gebe olma ihtimali var midir.? Test için ne kadar zaman beklemeliyiz?

    YanıtlaSil
  10. merhabalar hocam msjima cvp verirseniz cok sevinirim hocam ramazan ayi gelmeden bir gun once kiz arkadasimla sevistik o ciplakti benim uzerimde boxer vardi vajina surtundum sonra bosaldim ve kalktm yani kiloduma bosaldim kiz hamile olabilcegin den korkuyor olabilir mi bakire degil zaten adeti gecikmis ama overkistik te var ama o israrla hamile miyim diyor bana gelecegi gun ve oncesin de de adet olmasi gerekirken olmamis ve uzerinden 11gun daha gecmis hala adet olmamis kilo kaybi stresten olamaz mi hamile mi acaba cvp lutfen :(

    YanıtlaSil
  11. merhaba , anlattığınıza göre teorik olarak yani düz mantıkla gebelik olmaması lazım ama bize gelen kızlık zarı bozulmadan hamile kalan birçok hastamız oluyor , sizin durumda gebelik olması beni fazla şaşırtmaz.

    YanıtlaSil
  12. 23 Oca 12:28 - Kürtaj Ataköy: Turgay bey merhaba
    23 Oca 12:29 - Kürtaj Ataköy: Bi kaç sorum olacak müsaitseniz
    23 Oca 12:32 - Jinekolog Operatör Doktor: Ok
    23 Oca 12:35 - Kürtaj Ataköy: 8 gün regl gecikmesi var, test aldım en iyi olanından ve negatif çıktı, göğüs büyümesi dışında bir belirti yok. Normalde böyle birşeyle daha önce karşılaşmadım, düzensizlikle yani, şu an gelemediğim için buradan sormak istedim. Durumla alakalı sorun tahmininiz var mı?
    23 Oca 12:44 - Jinekolog Operatör Doktor: Testlere devam
    23 Oca 12:45 - Kürtaj Ataköy: Peki, olası bir gebelik durumunda en geç ne zaman gelmem gerekir?
    23 Oca 12:48 - Jinekolog Operatör Doktor: 10 haftalık
    23 Oca 21:06 - Kürtaj Ataköy: Merhaba tekrar, bu saatye yazdığım için kusura bakmayın, sadece kontrole gelmek istiyorum randevu için aradım bugün ulaşamadım. Kontrol fiyatlarınız nedir, tekrar testlerde herhangi bir pozitiflik durumu yok
    23 Oca 21:07 - Kürtaj Ataköy: Regl gecikmesi için reçetesiz ilaçlar vermıyorlar ve neyden kaynaklandığını bilemiyorum tabi
    23 Oca 21:11 - Kürtaj Ataköy: Gecen ay 19u başlangıç tarihi
    23 Oca 21:15 - Kürtaj Ataköy: Tamam pazartesi randevu için arayacağım, teşekkürler
    23 Oca 21:16 - Jinekolog Operatör Doktor: Ok

    YanıtlaSil