8 Ağustos 2014 Cuma

Kürtaj Nasıl Yapılır ? - Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya

Kürtaj nasıl yapılır ?

İstanbul'da kürtaj nasıl yapılır ? kürtaj fiyatları kaç paradan başlar , vakum kürtaj nedir ? , kürtaj sonrası cinsel ilişki için kaç gün geçmesi gerekir ? genel anestezi ile kürtaj nasıl olur gibi sorularınıza bu yazımızda cevap bulacaksınız. ( Kürtaj yorumlarını oku )Gebelik sonlandırma yani çocuk aldırma konusunda en güvenli ve kanunların kabul ettiği tek yöntem olan kürtajın en temel unsurlarını , şartlarını , olmazsa olmazlarını irdeledikten sonra sizden gelen sorularda cevap oluşturacak paragraflar düzenledik. İstenmeyen gebelik her gün dünya üzerinde milyona yakın kadının başına geliyor ve hazırlıksız yakalanan hanımların tama yakını bu hamileliği vakum kürtajla sonlandırıyor. Öncelikle bu giriş bölümünde kürtaj olabilmek için temel şartlara değinelim :

Kürtaj yasası :
Kürtaj kanunu ile ilgili birçok haber yayınlandı , bize telefon eden birçok bayan kürtaj yasaklandımı diye soruyor , yada kürtajda üst sınırlar soruluyor , ama merak etmeyin kürtaj ülkemizde hala yasaldır ve kesinlikle yasaklanmamıştır , ama bebek aldırma konusunda bir üst sınır belirlenmiştir , 2014 kürtaj yasasına göre en geç 10 haftanın sonuna kadar kürtaj yaptırabilirsiniz.

Kürtajda yaş sınırı :
Kimseden izin almadan çocuk aldırabilmek için 18 yaşınızdan gün almış olmalısınız , yada anne veya babanızla beraber gelmelisiniz , onlarda yoksa mesela anne-baba Almanyada siz halanızda kalıyorsunuz , o zaman anne veya babanızdan " kızımın kürtaj olmasına izin verin veriyorum " şeklinde bir izin kağıdı getirmeniz gerekiyor.

Kürtajda evli - bekar durumu :
Bazıları telefonla soruyor doktor bey biz evli değiliz kürtaj yaptırma hakkımız varmı diye , elbette var , hatta bekar bayanlar evlilere göre çok daha şanslı , kimseden izin almadan tek başlarına kürtaj olabiliyorlar , ayrıca sizi gebe bırakan kişidende izin almanıza gerek yok.
Evli bayanlar için aynı şeyi söylemek zor , onlar kürtaj olabilmek için eş iznine ihtiyaç duyacaklar . Eşleri uzakta ise " eşimin kürtaj olmasına izin veriyorum " şeklinde bir izin kağıdı gerekiyor.

Kürtaj nasıl yapılır ?
Eski sistem kazıma kürtaj devri yıllar önce kapandı o yüzden arkanıza yaslanın ve derin bir nefes alın ve hızla verin , içinizde biriken karamsar havayı dışarı atın , artık vakum kürtaj var , yani rahim içine hiç bir kesici delici alet sokulmuyor , negatif basınçla rahim boşaltılıyor , hemde 10 dakikada işiniz bitiyor , masadan kalkıp yürüyüp gidiyorsunuz.

Kürtajla ilgili bizi gece gündüz arayabileceğinizi söylemişmiydim ? işte telefonlarımız 0212 227 5519 muayenehane telefonumuz , 0532 221 3007 Turkcell hattımız ( WhatsApp , Viber , SMS bu hatta aktif ) , 0542 215 7274 Vodafone , 0532 441 9825 Turkcell hatlarımızı be zaman isterseniz arayabilirsiniz . Telefonlara genelde kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor , kürtaj konusunda geniş bilgisi olduğu için tüm sorularınızı cevaplayacaktır. Ben ise sürekli hasta bakıyorum , sadece İstanbul değil birçok ilden hastalar geliyor. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.

** Kürtaj yorumlarını oku , Yorum yaz ( İsimsiz yorum bırakmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seç )

Jin. Op. Dr. Turgay Karakaya Bilgileri :


1- Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kimdir ?
www.drturgaykarakaya.com
2- Muayenehane adresi: Haritada muayenehane adresimi görün https://www.google.com/maps/place/jinekolog+Op.+Dr.+Turgay+Karakaya/@40.9875042,28.9043738,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xabfc5d65c52afb97
Bulvar cad no2 kat2 Zeytinburnu İstanbul
3- Google+ üzerinden ulaşın : plus.google.com/+turgaykarakaya/posts
4- Facebookta arkadaş olun, her an bişiiler sorabilirsiniz hem : www.facebook.com/turgay.karakaya.507
5- Twitter'den ekle: twitter.com/jinekologdr ( Onbinlerce takipçi )
6- E-mail atın: jin.op.dr.turgay.karakaya@gmail.com
7- WhatsApp'tan mesaj yazın, anında cevap alın: 0532 221 3007

10- Randevu alarak gelin :
0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , Viber , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
11- Skype üzerinden arayın veya mesaj yazın : Skype kullanıcı adı: " dr.turgay.karakaya "
12- FUE yöntemi kalıcı saç ekimi fiyatları için:
www.sacekimiavrupa.com
13- instagramda takip et : instagram.com/drturgaykarakaya
14- Youtube.com'da videolara bakın : http://www.youtube.com/watch?v=gXu6cNETA5A

Kürtaj nasıl yapılır ?



1- Hastanın kabulü ve görüşme

2- Jinekolojik muayene ve ultrasonla gebelik haftasının netleştirilmesi

3- Gebeliğin tespiti ve kürtaj sınırlarındaki gebelik haftasının görülmesi ve hastaya yapılacak kürtaj işleminin şekil çizilerek anlatımı

4- Hastanın kürtaj için jinekolojik masaya yerleşmesi

5- Rahim girişinin lokal anestezik ilaçlarla uyuşturulması

6- Hegar bujisi ile collum uteri dilatasyonu

7- Karmen kanülünün colluma yerleştirilmesi

8- Vakum aparatının karmene takılması

9- Negatif basın verilerek gebelik kesesinin dışarı alınması

10- Kürtaj sonrası yeniden ultrason yaparak rahim içinde parça kalmadığından emin olunması.

** Kürtaj yorumlarını oku , Yorum yaz ( İsimsiz yorum bırakmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seç )

Kürtaj fiyatları



2014 yılında İstanbul'da kürtaj fiyatları yaklaşık olarak ... liradan başlar ve hamilelik haftası yükseldikçe ücretlerde yükselişe geçer. Örnek vermek gerekirse 4 haftalık bir gebelik için İstanbul'da kürtaj yapan yerlerde yaklaşık ... liraya çocuk aldırabilirsiniz , 5 haftalıksa ... lira , 6 haftalıksa ... lira şeklinde yukarıya doğru fiyat haraketi olur . Ama 10 haftadan sonra kürtaj yasak olduğu için en yüksek fiyat genelde .... tl dir.


Vakum kürtaj



2014 verilerine göre dünyadaki en güvenli gebelik sonlandırma metodu vakum kürtajdır. Yani eski sistemdeki gibi rahim içi kazınmıyor , ince bir tüp ile rahim içi negatif basınçla boşaltılıyor yani vakumlanıyor diyebiliriz. İşte size vakum kürtajın avantajları :


1- Rahim içi kazınmadığı için çok daha sağlıklıdır ve kürtaj sonrası gebe kalmada sıkıntı yaşatmaz.

2- 10 dakika gibi çok kısa sürede biter

3- Kürtaj sonrası istirahata gerek duymadan hemen işinize gücünüze dönebilirsiniz , kürtaj sonrası konforunuz bozulmaz.

4- Kürtaj sonrası kanama ve ağrı şikayeti pek görülmez.


Kürtaj sonrası



Kürtajdan sonra ilk 10 gün bazı konulara dikkat etmek gerekiyor , mesela 10 gün süre ile cinsel ilişkide bulunmamak , havuza , denize girmemek ve banyonuzuda ayakta duş şeklinde yapmanız gerekiyor. Kürtajdan sonra yeniden adet görmeye ise yaklaşık 40 - 45 gün sonra başlayacaksınız , merak etmeyin yine her ay regl olacaksınız. Kürtaj sonrası hamilelik durumu nedir , yeniden gebe kalabilirmiyim , yeniden çocuğum olur mu gibi soru işaretleriniz varsa merak etmeyin vakum küretaj sizin üreme kabiliyetinizi etkilemez, ne  zaman isterseniz yeniden gebe kalabilirsiniz.

** Kürtaj yorumlarını oku , Yorum yaz ( İsimsiz yorum bırakmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seç )

Kürtaj videosu



Kürtaj yaptırmayı düşünen bayanlar bu işleme girmeden önce genellikle internette kürtaj videosu ararlar ve genellikle Güney afrika ve diğer latin ülkelerinde veya uzak doğuda çekilmiş kürtaj videolarını izlerler. Biz tıbbi etik olarak kürtaj videosu çekilmesine yayınlanmasına karşıyız.


Kürtaj nedir ?



Kürtaj aslında latince küretaj kelimesinden köken almıştır , yani Türkçe karşılığı kazımak . Ama durun korkmayın artık kürtaj rahim kazıması yapılmadan gerçekleştiriliyor , yani vakumla. Kürtaj birde geniş anlamda gebelik sonlandırma olarakta kullanılıyor , zira şu anda tıbbın ve kanunların kabul ettiği tel gebelik sonlandırma metodu kürtajdır.


Kürtaj yapan hastaneler



Kürtaj ülkemizde yasal olduğu için cemaat ve paralel yapı hastaneleri dışında birçok hastanede kürtaj yaptırabilirsiniz , ama evli değilseniz ve bu kürtajın duyulmasını , ..kayıtlarına geçmesini istemiyorsanız tüm devlet hastaneleri , özel hastaneler ve tıp merkezleri ... anlaşmalı olduğu için yapılan tüm işlemleri ... işleme zorunlulukları vardır. Ama özel jinekolog muayenehanelerinin hiç biri .. olmadığı için bu sırrınız sonsuza kadar korunur.


Kürtaj yapan en iyi doktor



Geçende İstanbul dışından bir hastam gelmişti İstanbul'daki muayenehaneme , bende dedim taa oaralardan .. nasıl buldunuzda geldiniz ? oda bana doktor bey internette google'ı açtım ve " en iyi kürtaj doktoru " yazdım ilk sayfada ...buldum , o yüzden .. seçtim dedi. Gurur duydum :)


Hamilelik belirtileri 



Acaba hamilemiyim diye şüpheye düştüğünüz oldumu hiç ? cevabınız evet ise cinsel aktif bir bayansınız demektir . Seyrek veya yoğun cinsel yaşantısı olan her bayan birgün gebe kalabilir , hangi hamilelik önleme metodunu uygularsanız uygulayın yinede küçükte olsa gebe kalma ihtimaliniz vardır. Hatta bakire iken gebe kalan hastalar , prezervatifle gebe kalanlar , spiral ile gebe kalanlar , doğum kontrol hapı ile gebe kalanlar gibi birçok örnek verebilirim. Adet gününüz 3 günden fazla gecikti ise en büyük ihtimal hamileliktir. İşte hamilelik belirtileri :


1- Adet gecikmesi 

2- Bulantı kusma başdönmesi 

3- Tansiyon düşmesi

4- Memelerde dolgunluk , ve ağrı

5- Kadıklarda açılma ağrısı

6- Vajinal şeffaf salgı artışı

7- Vajinada sıcaklık ve hafif yanma

8- Cinsel istek artması

** Kürtaj yorumlarını oku , Yorum yaz ( İsimsiz yorum bırakmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seç )

Gebelik testi



Çok basit olarak idrarda yapılabilen gebelik testleri adeti gecikmiş bir bayan için en önemli araçlardan biridir. Herhangi bir eczaneden 5 - 10 tl gibi bir fiyata alıp üzerine birkaç damla idrar damlatarak yapabileceğiniz idrarda gebelik testi çift çizgi çıkarsa %100 doğrudur , ama tek çizgi olursa tavsiyem yarın gene yapın , çünkü hamilelik hormonlarınız henüz idrara geçmemiş olabilir.


Kürtaj fiyatları kadınlar kulübü



İnternette kadınların devam ettiği birçok forumdan biri olan kadınlar kulübünde ilginç bir konu olduğu için kürtaj sık sık tartışmaya açılıyor ve kürtaj fiyatları konuşulabiliyor. Ekşi sözlüktede benzer bir görüşme ortamı mevcut. Bu forum sitelerinde genellikle kürtaj olma kararı almış bayanlar daha önceden başından kürtaj geçmiş ablalarından öğütler almaya çalışırlar ve kürtaj fiyatlarıda geçer.


Cvp kürtaj fiyatları nedir forum 



Aynı kadınlar kulübü ve ekşi sözlükte olduğu gibi başka forum ortamlarındada kürtaj fiyatları konu başlığı halinde yeralmaktadır. Bu forumlarda sıklıkla kürtaj olan bayanlar hangi jinekoloğa kürtaj olduklarını ve kürtaj ücreti ne ödediklerini konuşurlar. Buna karşılık henüz kürtaj olmamış ama istenmeyen gebeliği olan bayanlarda onlara ulaşmak için cvp kürtaj fiyatları nedir forum diyerek arama yaparlar.


Kürtaj fiyatları 2015



Tahminimde İstanbul'da 2015 yılında kürtaj fiyatları aynı 2014 kürtaj ücretleri gibi yine ... liradan başlayan fiyatlar üzerinden işlem görecek ve hamilelik haftasına göre 2015 kürtaj fiyatlarındada artışlar olacak. Kürtaj öncesi yapılan jinekolojik muayene ultrason incelemeleri ise zaten geleneksel olarak ücretsiz olarak sunulmaya devam edecektir.

** Kürtaj yorumlarını oku , Yorum yaz ( İsimsiz yorum bırakmak için "yorumlama biçimi" olarak "anonim" i seç )

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı

 İstanbul

0212 227 5519 ( Turktelekom )
0532 221 3007 ( Turkcell ) - WhatsApp , Viber , SMS bu hatta var.
0532 441 9825 ( Turkcell )
0542 215 7274 ( Vodafone )
Mezuniyet Cerrahpaşa Tıp Fak 1983

17 yorum:

  1. Dr bey sizde kürtaj nasıl yapılır vakumla kürtaj yaptırmak istiyorum ek bir ücret ödemem gerekirmi , iş yerimden 2 saat iziz alsam yeterli olurmu ? Kürtaj sonrası kanama veya ağrım olacakmı

    YanıtlaSil
  2. Hocam ilk defa kürtaj olacağım çok korkuyorum vajinam çok dar ordan kürtaj olurmu ? Kürtajı nasıl yapıyorsunuz vakumlamı kazıyarakmı kürtaj fiuatlarınız kaç paradır

    YanıtlaSil
  3. evet vakumlu kürtaj yapıyoruz , ek bir ücret gerekmez işyerinizden 2 saat izin alsanız fazlası ile yetecektir. kürtaj sonrası ağrı veya kanama olmaz merak etmeyin.

    YanıtlaSil
  4. Merak etmeyin vajinanızın dar olması kürtaj enel değil , yada kürtaj olduğunuz zaman vajina genişlemesi falan olmaz , vakumlu kürtaj yapıyoruz , kürtaj fiyatlarımız için asistanımı arayınız.

    YanıtlaSil
  5. Turgay bey kızlık zarım bozulmadan hamile kaldım çift çizgi test çıkıyor , bakire bir kıza kürtaj nasıl yapılır ? Kürtaj esnasında kızlık bozulur mu . Bozulursa hemen dikilirmi eskisi gibi olur mu

    YanıtlaSil
  6. Dr bey ben geliyor istanbula ukraina . Calisiyor konsolos secreter , hamile oldum cikti cift cizge kurtaj olacagim nasil yapiliyor kurtaj fiyat nekadar

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bakire olupta kürtaja gelen hastamız çok oluyor , evet ilginç bir tablo ama oluyor işte . Kürtaj esnasında kızlık zarını kontrollu bir şekilde açıyoruz ve kürtaj sonrası yeniden kızlık zarı dikimi yapıyoruz , eski haline dönüyor. Bu işlemde kürtaj ücretine ek bir ücret daha talep edeceğiz.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba , geçmiş olsun , anladığım kadarı ile yabancı bir bayansınız ve İstanbul'da yaşıyorsunuz , kürtaj fiyatlarımız için asistanımı arayınız.

    YanıtlaSil
  9. Ben bugun ilk defa dogum kontrol hapina basladim ve duzenli olarak kullanmaya devam edersem ilk kutuda koruyuculugu baslarmi yani adet bitimi korunmasiz iliski yasayabilir miyim bunu soracaktim

    YanıtlaSil
  10. Evet hemen koruyuculuğu başlar. Cinsel ilişkiye girebilirsiniz

    YanıtlaSil
  11. Hocam size ve asistanlarınıza büyük bir teşekkür borçluyum kürtaj nasık yapılır diye günlerce kafanızı şişirdim bana sabırla anlattınız , kürtajım sizde harika geçti hiç sorun yaşamadım teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Dr. Bey kürtaj nasıl yapılır diye araştırdım sizi buldum , yazılarınız mantıklı geldi size gelmek istiyorum 7 haftalık kürtaj fiyatlarınız kaç paradır.

    YanıtlaSil
  13. Iyi geceler kürtaj için birkaç sorum olacakti en son reglim 6 haziranda oldum ondan sonra 11 haziranda cinsel iliski yasadim reglim duzensiz aslinda genelde ay sonuna dogru olurdum içime bosalma vs olmadi zevk suyundan emin degiliz sadece 2 kere idrar testi yaptim negatif cikti hala regli olamadim ara ara koyu kahverengi akintilarim oluyor ama ondan önce kokulu beyaz akintilarim oldu ve rouccutane tedavisi görüyorum bunun disinda hicbir hamilelik belirtisi yaşamadım sabah mide bulantılari kokuya hassasiyet vs sizce kliniginize ugramali miyim ? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Sevgilimle istem disi hamilelik soz konusu fakat anneme baska bi yolu olmadigi icin anlatmak zorunda kaldim anlayisli karsilamadi tabi ama oda izin verdi yasim kimlikte yanlis oldugu icin 17 gozukuyor ve is sebebiyle benimle.gelemiyor izin kagidi gibi bi belge gerekiyormus onlar icin gerekli sartlar ne acaba

    YanıtlaSil
  15. ben evli bırıym ıliskıde kazayla 5sanıye kadar korunmadan grdk ılşkye sizce hamıle kalrmym yardmcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  16. [17/08 18:31] ‪+90 541 417‬: Hocam Merhaba
    [17/08 18:31] ‪+90 541 417‬: Size bir sorum olucaktida aradığım da sekreteriniz çıkmış ti
    [17/08 18:31] Op. Dr. Turgay Karakaya: Buyrun
    [17/08 18:33] ‪+90 541 417 ‬: Hocam soruyu zaten tahmin edebiliyorsunuzdur kiz arkadasim la Korunmasız ilişkiye girdik bir saat icindede ertesi gün hapini kullandi yaklaşık üç hafta oldu fakat çok sık sık
    [17/08 18:33] ‪+90 541 417 7646‬: Mide bulantısı istirfa göğsünde ve karnında şişme meydana geliyor
    [17/08 18:34] ‪+90 541 417 : Bu hapin yan etkisimidir
    [17/08 18:34] Op. Dr. Turgay Karakaya: Gebe olabilir
    [17/08 18:34] ‪+90 541 417 Peki hocam hamilelik belirtisi
    [17/08 18:34] ‪+90 541 417‬: Bu kadar erken olabilirmi
    [17/08 18:35] ‪+90 541 417 ‬: Artı herhangi bir içine boşalma söz konusu değil ve şunu sorayım size ne zamana kadar baş vura biliriz
    [17/08 18:36] ‪+90 541 417 Buarada hapin ise ella hapı
    [17/08 18:36] Op. Dr. Turgay Karakaya: Test yapın önce
    [17/08 18:37] ‪+90 541 417 Su anda yapila bilirmi
    [17/08 18:37] ‪+90 541 417 ‬: Yoksa regl dönemi ni beklemek mi gerekiyor
    [17/08 18:37] Op. Dr. Turgay Karakaya: Adet günü geçince 4 gün geçtiyse
    [17/08 18:38] ‪+90 541 417 ‬: Anladım hocam sonrasında sizle irtibata geçerim bilgi verdiğiniz için dw çok teşekkür ederim
    [17/08 18:38] Op. Dr. Turgay Karakaya: R e

    YanıtlaSil
  17. 20 Oca 19:25 - Kürtaj Bakırköy: Slm doktor bey
    20 Oca 19:48 - Jinekolog Operatör Doktor: Buyrun
    21 Oca 22:15 - Kürtaj Bakırköy: Doktor bey muayeniz nerde acaba internet buldum numaranızda
    21 Oca 22:31 - Jinekolog Operatör Doktor: Bakırköy
    21 Oca 22:34 - Kürtaj Bakırköy: Kürtaj yapıyormusunuz fiyatı nedir
    21 Oca 22:37 - Kürtaj Bakırköy: Adetim 10 gün geçti aldırmak istiyorum bana fiyat verirseniz sevinirim
    21 Oca 22:50 - Jinekolog Operatör Doktor: Tabi
    21 Oca 23:09 - Kürtaj Bakırköy: Yarın için randevu alsam
    21 Oca 23:09 - Kürtaj Bakırköy: Sabah mı aramam lazım
    21 Oca 23:10 - Kürtaj Bakırköy: Yarın bu işi halletmem lazım çünkü doktor bey
    21 Oca 23:10 - Jinekolog Operatör Doktor: Yarın 11.45 te yer var ?
    21 Oca 23:12 - Kürtaj Bakırköy: Sabah ararım sizi o zaman tşk ederim iyi geceler
    21 Oca 23:12 - Jinekolog Operatör Doktor: Ok

    YanıtlaSil