27 Haziran 2014 Cuma

Kürtaj Sonrası Kanama

Kürtaj sonrası kanama

İstanbul'da kürtaj sonrası kanama , kürtaj sonrası adet görme , kürtaj sonrası cinsel ilişki , kürtaj sonrası hamilelik , kürtaj fiyatları , en iyi kürtaj doktoru gibi sorular İstanbul'da 2014 haziran 23 tarihi civarı gerçekten çok soruluyor. Bu makalemizde kürtaj sonrası kanamalara biraz fokus yaparak , çocuk aldırma konusuna yaygın olarak değiniyoruz, hepsinden fazla sorulagelen 2014 kürtaj fiyatlarının İstanbul Avrupa yakasında ve Anadolu yarafında sıklıkla ... liradan başladığını ve gebelik haftası na göre değiştiğini öncelikle belirtelim zaten haftaya göre kürtaj ücretleri nasıl ortaya çıkıyor ayrıntıları bir sonraki paragrafımızda bulacaksınız,  bu arada kürtaj açısından gizliliğin ne kadar önemli olduğunu bildiğimizden size yapılacak işlemlerin ve görüşmelerinizin kesinlikle gizli tutulacağı sözünü peşinen verebiliriz, ayrıca özel muayenehane olduğumuz için... olmadığını ve işlemlerin SGK kayıtlarına geçmediğinide zikredelim. Kürtaj konusunda en iyi jinekologlara nasıl ulaşırım diye endişeleriniz varsa açın google'ı ve yazın : " en iyi kürtaj doktoru " çıkan sonuçları inceleyin , bu arada ... ilk sayfada göreceksiniz :) kürtaj fiyatları ve flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı  hakkında tüm sorularınız için 0212 227 5519 sabit telefonumuz ve 0532 221 3007 Turkcell cep telefonumuz sürekli açıktır. Genelde aramalara kıdemli asistanım Esra hanım bakıyor , yumuşak ses tonu ve insancıl yaklaşımları ile eminim sizi rahatlatacaktır. Ben ise genelde hasta başında oluyorum, ama acil durumlarda bana bağlatabilirsiniz. Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya anlatıyor.

Kürtaj fiyatları

İstanbul'da 2014 yılında kürtaj ücretleri sıklıkla hamilelik ilerleyişinize göre belirleniyor, mesela yeni başlayan bir gebeliğiniz varsa yani adetiniz henüz yeni gecikmişse İstanbul'da bitçok kürtaj merkezi jinekolog muayenelerinde üç aşağı beşyukarı ...lira civarına çocuk aldırabilirsiniz. Ama bu kürtaj fiyatı gebelik haftanız 5 haftaya çıktığında ... lira , 6 haftaya çıktığında ise ... lira gibi rakamlara ulaşacaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birbaşka problemde 2014 kürtaj yasası çerçevesinde getirilen kürtaj yaptırma konusundaki hafta sınırlarıdır. 10 haftayı geçen gebeliklerin sonlandırılması yasaklanmıştır.

Kürtaj sonrası adet

Kürtaj sonrası adet görmek , yaklaşık 45 gün sürecektir , yani şöyle düşünün , kürtajınızı olduktan sonra içinde bulunduğunuz adet dönemi bitecek ve bir sonraki adet dönem sonuna regli olacaksınız. Bu tamamen normal bir durumdur, kürtaj sonrası ne zaman adet göreceğim diye çok soran oluyor.

Kürtaj sonrası cinsel ilişki

Kürtaj sonrası cinsel ilişli için kaç gün beklemek gerekir. Acaba çocuk aldırdıktan sonra ne zaman seks yapabilirim diye merak ediyorsanız 10 gün kadar sabredin diyebilirim . Bunun sebebi ise rahim kanalının kürtaj sonrası ancak birkaç gün sonra kapanacak olmasıdır . Peki kürtajdan hemen sonra cinsel ilişki olursa ne olur? Penis yolu ile bacak arasındaki ve büyük dudaklar civarındaki mikroplar rahme doğru itilir ve rahim içi enfeksiyon meydana gelir.

Kürtaj sonrası banyo

Kürtaj sonrası banyo için beklemenize gerek yok , aynı gün bile duş şeklinde banyo yapabilirsiniz , ama küvete veya banyo taburesine oturarak yıkanmanızı tavsiye etmiyoruz , yine enfeksiyon riski açısından.

Kürtaj sonrası ağrı

Kürtaj sonrası ağrı şikayeti artık pek rastlanmıyor , bunun sebebide tahmin edersiniz vakum küretaj uygulamasıdır. Vakum küretajda rahim içi kazıma yapılmaz, dolayısı ile fazla travmatize edilmediği için hasta ağrı hissetmez.

Kürtaj sonrası hamilelik

Kürtaj sonrası gebelik her zaman endişe edilen bir durumdu , eski zamanlarda vakum küretaj yokken rahim içi endometrium dokusu çepeçevre kazınarak gebelik kesesiyle beraber çıkartılırdı ve ağrı ve kanama şikayeti dışında rahim içi yapışıklıklar yani şinesi denilen durumda ortaya çıkabiliyordu , bu durumda kürtaj sonrası gebe kalmak %1 hastada zor olabiliyordu , ama artık bereket ki vakum küretaj var ve rahim içi kazınmadan , dokunulmadan  gebelik kesesi pipet benzeri karmen kanülü ile alınabiliyor. Merak etmeyin artık günümüzde kürtaj sonrası gebe kalmada zorluk yaşayan olmuyor.

Kürtaj yasası

Kürtaj yasası 2014 yılında güncellenmiş olmakla beraber aslında 2013 yılında düzenlenmiştir, kürtaj kanununa göre 10 haftayı aşan gebelikler için kürtaj yasağı tanımlanmıştır. Yani 11 haftalık , 12 haftalık veya daha ileri hamileliklerde hiçbir jinekolog kürtaj yapmaz, aklınızda bulunsun.

Kürtaj nasıl yapılır ?

Vakum küretaj 2014 yılı İstanbul'da hatta bence 2015 yılındada en fazla yapılan jinekolojik midahale olagelmiştir. İsterseniz size safhalar halinde kürtaj nasıl yapılır özetleyelim :

1- Kürtaj öncesi jinekolojik muayene
2- Kürtaj öncesi ultrason incelemesi
3- Rahim girişinin lokal anestezi ile uyuşturulması
4- Hegar bujisi ile collum uteri dilatasyonu
5- Karmen kanülünün rahin kanalına yerleştirilmesi
6- Vakum cihazının karmen kanülünün dış ucuna takılması
7- Negatif basınç oluşturularak gebelik kesesinin dışarı alınması.

Kızlık zarı dikimi

2014 yılında istanbul'da flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi çok popüler oldu . Acaba flep yönteminin avantajları nelerdir :

1- Flep yöntemi kızlık zarı dikimi kalıcıdır ve cinsel ilişkiye girmrzseniz hayat boyu bakire kalırsınız.
2- Lokal anestezi ile 25 dakika sürer ve dikim sonrası masadan kalkıp yürüyüp gidersiniz , sosyal hayatınız veya çalışma yaşantınız etkilenmez.
3- Flep yöntemi orijinaldir, 20 günde dikişler eriyerek kaybolur ve dikiş izi kalmaz.
4- Flep yöntemi garantilidir , cinsel ilişkide mutlaka kızlık zarı kanaması olur.
5- Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi kesinlikle anlaşılmaz.

Kızlık zarı dikimi fiyatları

İstanbul'da 2014 yılında ve tahmin ediyorum 2015 yılındada flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatları yaklaşık olarak .... lira fiyat seviyelerinden başlar ve ..... liraya kadar çıkabilir.

Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı
Mezuniyet : Cerrahpaşa tıp fak 1983 - tamı tamına 31 yıllık vakum küretaj ve flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi tecrübesi konuşuyor
İstanbul
0212 227 5519 - 0532 221 3007
Lütfen telefonla randevu alarak geliniz.

8 yorum:

  1. Dr. Turgay hocam 22 yaşındayım sevgilimle sürtünme şeklinde seviştik cinsel birleşme yok , bakireyim bu arada ama adet günün 10 gün geçti gebe olma ihtimali olabilirmi ?

    YanıtlaSil
  2. slm , izmirden yazıyorum, 3 kez kürtaj oldum , yine hamileyim , 15 gün kadar önce regli olmam gerekiyordu, olmadım hafif bir kanama var , kürtaja gelsem sorun yaşarmıyım.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bekaret yani kızlık zarı bozulmadan hamile kalan çok hastamız geliyor, sürtünme esnasındada bir miktar sperm kızlık zarı deliklerinden rahme kadar ulaşabiliyor ve gebelik olabiliyor.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar ,
    10 defa kürtaj olan hastalarımız bile olabiliyor, çok kürtaj olmanız üreme kabiliyetinizi azaltmaz , gebelikte sızıntı şeklinde bile olsa vajinal kanamaları mutlaka incelemek gerekir.

    YanıtlaSil
  5. Hocam kürtaj sonrası kanama ve ağrı hiç olmadı azda olsa biraz sancı olması gerekmezmiydi , asistanınız sorun olmaz vakum metodu olduğu için kürtajdan sonra kanama oşmaz dedi . Neyse kontrole gelince konuşuruz. Sibel

    YanıtlaSil
  6. merhaba,
    vakum kürtajda , kürtaj sonrası ağrı ve kanama şikayeti pek olmaz , bu normaldir.

    YanıtlaSil
  7. […] Kürtaj sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini her hastamıza ayrıntılı anlatıyoruz , ama kolay unutluyor , en iyisi hatırlatma olsun diye burayada yazalım , kürtajdan sonra cinsel ilişkiye girmek için 10 gün kadar beklemeniz gerekir , kürtaj sonrası ağrı ve kanama pek olmaz veya adet kanaması kadar olabilir, kürtaj sonrası yeniden adet görmeye yaklaşık 40 gün sonra başlarsınız, kürtajdan sonra hamilelik için endişe etmenize hiç gerek yok , ne zaman isterseniz yeniden gebe kalabilirsiniz. Kaç kez kürtaj olabilirim diye soranlarada cevap verelim , herhangi bir sınır yok , bize 8. defa kürtaja gelen hastalar oluyor. Kürtaj sonrası kanama hakkında geniş bilgi için ; http://kurtaj-nasil-yapilir.com/2014/06/27/kurtaj-sonrasi-kanama/ makalemizde göz atın. […]

    YanıtlaSil
  8. 24 Oca 11:46 - Gebelik Belirtileri: Merhaba hocam
    24 Oca 11:46 - Gebelik Belirtileri: Numaranizi netten buldum
    24 Oca 12:29 - Jinekolog Operatör Doktor: Buyrun
    24 Oca 12:52 - Gebelik Belirtileri: Size bsey sormak istyrum
    24 Oca 12:52 - Jinekolog Operatör Doktor: Sorun
    24 Oca 12:53 - Gebelik Belirtileri: Simdi ben aralik ayinda ayin bi 9unda bide 31 inde regl oldum
    24 Oca 12:53 - Gebelik Belirtileri: Ve ocak aynin 7sinde bittim
    24 Oca 12:53 - Gebelik Belirtileri: Sonra bi birlikteligim oldu korunduk ama hala adet olmadm
    24 Oca 12:57 - Jinekolog Operatör Doktor: 2 hafta sonra test yapın
    24 Oca 12:58 - Gebelik Belirtileri: Tamam teskkurler

    YanıtlaSil